medewerkers aan het woord

Ontmoet Ben Kriege: Area Service Manager bij Anticimex

Ben Kriege: Meer dan een plaagdierbeheerser

Ben Kriege, 39 jaar oud en woonachtig in Haarlem, vervult met passie de rol van Area Service Manager bij Anticimex Nederland.

Door stad en veld

Hij reist door het hele land om zijn expertise toe te passen. Zijn “reizen” beperken zich niet alleen tot zijn werk bij Anticimex, maar gaat ook door in het voetbal. Als lid van de arbitrage, vindt Ben ontspanning in de dynamiek van het spel. Hij reist regelmatig met een vast jeugdteam, waarin hij de uitdagende rol van assistent-scheidsrechter vervult. "Er zijn zeker overeenkomsten tussen mijn werk en vrije tijd; ik ben altijd klaar voor actie, en ik motiveer voortdurend de keuzes die ik maak."

Met die rol in de voetbalwereld en als regelmatige beoefenaar van padel, blijft Ben ook buiten kantooruren in beweging. Maar wat doet hij binnen die uren? …

Van Veldwerk naar Advisering

Al 8 jaar is Ben werkzaam in de branche. Hij heeft al veel ervaring opgedaan en is gegroeid van iemand in de buitendienst, naar adviseur en onderzoeker.

De rattenvanger van Haarlem

… Maar ook van Utrecht, Amsterdam en de rest van Noord-Holland. Daar begon Ben zijn carrière 8 jaar geleden. “Ik kwam bij veel mensen en restaurants in de grote steden. Hier zorgde ik dat alle knaagdieren verdwenen.” Het bedrijf waar hij toen voor werkte was vooral gericht op bestrijding van plaagdieren bij particulieren. Als we Ben vragen wat het indrukwekkendste is wat hij heeft meegemaakt zegt hij: “In die tijd heb ik echt heel veel bijzondere situaties meegemaakt. Als mensen een plaag thuis hebben is er namelijk vaak ook wat anders aan de hand… Daar zou ik wel een heel boek over kunnen schrijven. Dat is mij ook wel eens gevraagd.”

Slimme oplossingen voor een schone werkomgeving

Ben deelt zijn inzichten vanuit zijn samenwerking met een grote onderneming met veel traffic. Waar hij wekelijks te maken heeft met plaagdierbeheersing bij een locatie van een opdrachtgever die je zou kunnen zien als een 'ministad': Er werken maar liefst 5500 mensen. Hier gaat het niet alleen om ongediertebestrijding; het is een educatieve missie om bewustwording te creëren omtrent gedragsverandering. Ben vertelt: “Als medewerkers hun boterhammen in de pauze eten gaan ze vaak ervan uit dat de schoonmaker alle kruimels opruimt. Helaas resulteert dit in ongewenst bezoek van kleine viervoeters als mensen deze mentaliteit aanhouden.”

Of het nu gaat om een groot bedrijf of particuliere klanten, Ben ziet de gelijkenis in de kern van ongedierteproblemen: slordig gedrag van mensen. Zijn rol gaat echter verder dan reactief handelen; hij brengt advies uit, signaleert potentiële gevaren, en voert inspecties en risicoanalyses uit om proactief te anticiperen op de behoeften van zijn klanten.

Ben's werk als Area Service Manager gaat over het creëren van een veilige en gezonde omgeving, waarbij hij zich niet alleen richt op plaagdierbeheersing, maar ook op het stimuleren van bewust en verantwoordelijk gedrag bij zijn klanten.

Anticimex loopt voorop

Wat maakt Anticimex voor Ben een geweldige werkgever? "Smart is uniek. Als marktleider hebben we een positie ingenomen die ons dagelijks werk vereenvoudigt. De slimme systemen zijn een fijne indicator.” En dat maakt het dagelijkse werk van Ben én de opdrachtgever gemakkelijker. Hij vertelt ook enthousiast over het onderzoekscentrum van Anticimex waar nieuwe technologieën worden getest. Hierdoor blijven we voorop lopen betreft Smart–toepassingen.

Anticimex blijft zich dus ontwikkelen, zowel als bedrijf als voor de werknemers. “Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk, hier wordt echt naar je geluisterd,” benadrukt Ben.

Ben Kriege is niet zomaar een ongediertebestrijder, hij is een veelzijdige professional met een passie voor zijn vak én voor voetbal. Zijn energieke aanpak weerspiegelt niet alleen zijn toewijding aan Anticimex, maar ook zijn liefde voor sport.

Bij Anticimex Nederland werken in totaal 220 medewerkers. Zij zijn actief in de uitvoering van onze dienstverlening en het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten, maar uiteraard ook in ondersteunende taken.

Wil je een bijdrage leveren aan onze verdere ontwikkeling? Bekijk onze vacatures voor zowel de binnen- als buitendienst. Heb je vragen voor Ben of wil je meer weten over plaagdierbeheersing? Laat het ons weten in de reacties!

Kies land

    Bel nu 088 548 6660