Ongedierte in ziekenhuizen voorkomen en bestrijden

Zorg

Welke gevolgen kan een ongedierteplaag voor een gezondheidsinstelling hebben?

In een gezondheidsinstelling zien we meestal de aanwezigheid van kruipend en vliegend ongedierte zoals mieren - zilvervisjes - motmugjes, maar ook muizen vinden er een ideale nestplek. Het ongedierte vindt zijn weg naar het restaurant, de keuken, de wasplaats, de patiëntenkamers, etc. Ze bevuilen de omgeving met hun uitwerpselen en urine. Het geknaag van de muizen kan ook uw voorraad, kabels of andere gebruiksmiddelen beschadigen.

Een professioneel ongediertebestrijdings- en hygiëneplan (volgens de HACCP normering) is essentieel om de hygiëne en veiligheid van het materiaal en het geserveerde voedsel te garanderen en het ongedierte op afstand te houden. Investeren in professionele ongediertebestrijding en -preventie kan u heel wat kosten besparen.

NVWA-minimumvereisten voor een gezondheidsinstelling

Elke organisatie actief in de zorgsector met een centrale keuken, afdelingen (waar levensmiddelen bewaard, verspreid of gegeten worden), activiteitenbegeleiding of restaurant moet de regels van de voedselveiligheid naleven die opgesteld zijn in de Warenwet. Als leidraad is hiervoor de Hygiënecode voor de voedingsverzorging opgesteld. De NVWA gebruikt deze Hygiënecode als basis voor controle en toezicht.

Vertrouw op Anticimex als uw partner in ongediertebestrijding en -preventie. Onze ongediertespecialist stelt een professioneel ongedierteplan voor u op, conform alle normeringen. Bij een zorginstelling ligt de focus vooral op preventie. Als het ongedierte toch opduikt, kunt u op een snelle en doeltreffende ongediertebestrijding rekenen.

Risicozones in een gezondheidsinstelling

  • Restaurant en keuken/ruimte voor catering
  • Kelders
  • Patiëntenkamers
  • Wasplek
  • Parkeerplaats
  • Afvalplek

Opleidingen ongediertepreventie - voedselveiligheid (haccp) voor medewerkers

Een goed preventieplan krijgt een extra dimensie wanneer uw personeel goed weet waarop ze moeten letten om ongedierte te herkennen en te voorkomen. Anticimex verzorgt specifieke opleidingen waarbij uw medewerkers de specifieke aandachtspunten snel en makkelijk onder de knie krijgen, zo blijven we samen de plaagdieren een stap voor.

Albert Schweitzerziekenhuis aan het woord

"Wij ervaren de samenwerking met Anticimex als prettig en pro-actief. Door toepassing van preventierondes zijn de meetpunten goed te monitoren en zaken tijdig in beeld te brengen. Meldingen van plaagdieren worden tijdig opgevolgd en eventuele bestrijding wordt altijd oplossingsgericht uitgevoerd, wat binnen de gezondheidszorg een pré is."

Kies land

    Bel nu 088 548 6660