bedwantsen bestrijden met stoom

Bedwantsen bestrijden

Ons 4-stappenplan voor het voorkomen en bestrijden van bedwantsen

 • Grondige inspectie van uw gebouw of huis: onze getrainde bedwantsspecialisten inspecteren de locatie op de aanwezigheid en risico's van bedwantsen. Dit doen we bij klanten waar sprake is van overlast, maar ook bij bijvoorbeeld hotels die het probleem liever voor zijn. Bij een hotelkamer moeten we ook telkens de kamer links, rechts, boven en onder inspecteren en zo doorgaan tot we geen bedwantsen meer vinden. De sleutel tot succes bij een behandeling tegen bedwantsen is het bepalen van de graad en het bereik van de infestatie, om vervolgens de schuilplaatsen van de bedwantsen te lokaliseren.
 • Risico-analyse met verbeterpunten voor professionele klanten: of u nu een hotel, ziekenhuis of transportbedrijf heeft, bedwantsen maken geen uitzonderingen. We stellen een rapport op waar we de risico-analyse toelichten en alle verbeterpunten oplijsten. Zo weet u waar u aan toe bent.
 • Correcte methode voor de bedwantsenbehandeling bepalen: hitte of stoom, 1 kamer of meerdere kamers, hoe veel dagen, welke preventieve maatregelen moeten er genomen worden, is een eventuele renovatie aangewezen...?
 • Bedwantsen bestrijden conform het plan en proactief monitoren of een opleiding aan medewerkers aanbieden om tijdig een bedwantsenplaag op het spoor te zijn.

Professionele behandelingen tegen bedwantsen

Mocht u ondanks de genomen voorzorgsmaatregelen te maken krijgen met een actieve besmetting, dan kunt u een beroep doen op onze professionele bestrijders. Allereerst adviseren wij u direct bij het nemen van de juiste maatregelen om verdere besmetting te voorkomen.

Daarna gaan wij direct over tot het behandelen van de besmette ruimte, waarbij de behandeling geheel uitgevoerd wordt zonder het gebruik van insecticiden, maar een hittebehandeling. Wij leveren u binnen een vooraf gesteld aantal uren de kamer of kamers geheel vrij van bedwantsen op, waardoor deze weer snel opgenomen kunnen worden in uw reserveringssysteem.

Er zijn een aantal behandelingsmethoden die ingezet kunnen worden bij bedwantsen:

☣ Chemische behandeling tegen bedwantsen

Traditioneel werd er voornamelijk met gifstoffen gewerkt bij bedwantsoverlast. Door resistentie is de effectiviteit hierdoor tegenwoordig lager dan vroeger. Tevens is een kamer na een behandeling niet direct toegankelijk. Ook moet een chemische behandeling meerdere malen uitgevoerd worden.

⚙ Mechanische bestrijding van bedwantsen

Als onderdeel van een hittebehandeling worden ruimtes en objecten eerst met een speciale stofzuiger behandeld. Hiermee wordt al een gedeelte van de bedwantsen weggehaald. Deze behandeling alleen is niet voldoende.

🌡 Hitte-of stoombehandeling

Alle levensstadia van de bedwants zijn uit te schakelen met hoge temperaturen. Hiervoor gebruiken we een hittetent, hitteverspreider of een stoombehandeling. Meestal worden deze gecombineerd ingezet.

In een speciale tent plaatsen we objecten als matrassen, meubels, gordijnen en kleding. De temperatuur wordt hierbinnen voor een aantal uur verhoogd. Hierdoor zullen de bedwantsen uit de objecten gaan en doodgaan van de temperatuur.

Objecten die vast zitten of te groot zijn voor de tent worden behandeld met een stoomapparaat.

Bedwantsen voorkomen door middel van fysieke wering

Door schuilplaatsen en doorgangen onbereikbaar te maken wordt het risico op migratie en nestelen verkleind. Hiervoor kunnen onze specialisten kieren en naden afdichten. Vaak wordt dat gedaan in samenspraak en samenwerking met een Technische Dienst.

Bedwantsen Training voor uw personeel

Een bedwantsenprobleem is goed te behandelen, maar dit is een intensief proces, dat ingrijpt op de dagelijkse gang van zaken in uw hotel. Belangrijk is om middels een goed preventieplan risico's te mijden en medewerkers goed te trainen en instrueren hoe te handelen bij het vermoeden van de aanwezigheid van bedwantsen.

Meer info over onze Bedwantsentraining.

Bestaan er doeltreffende doe-het-zelf middelen om bedwantsen te bestrijden?

Hoewel er een groot aantal doe-het-zelf middelen te koop zijn in de winkel om bedwantsen te bestrijden, raden wij sterk aan om een beroep te doen op een professionele ongediertebestrijder. Uit jarenlange ervaring en talloze klantenverhalen weten wij dat deze middeltjes in de meeste gevallen niet alle bedwantsen bestrijden, bv. de eitjes afdoden of bedwantsen verstopt in stopcontacten, en na een tijdje opnieuw opduiken, sterker en resister dan voorheen.

Daarnaast vraagt het bestrijden van bedwantsen specialistische kennis van de schuilplekken, het gedrag, de ontwikkeling en de behandeling met stoom of hitte. Om een hittebehandeling correct uit te voeren, moet je beschikken over specifiek materiaal en monitoringapparatuur.

Wat kan je zelf doen om een verdere verspreiding van de bedwantsenplaag te voorkomen?

Textiel en lakens wassen

Textiel wassen op een hoge temperatuur is een zeer efficiënte manier om de bedwantsen te bestrijden. Men raadt aan om de kleren te wassen op 55°-60° en ze vervolgens in de droogtrommel te drogen gedurende 30min. Kleren die je thuis niet kan wassen, breng je best naar de stomerij of het wassalon. U licht best de zaken in over de situatie. Textiel dat geen hoge temperaturen verdraagt, kan ingevroren worden (minimum -18°) gedurende minstens vier dagen.

Controleer schuilplekken en stop kieren toe

Hoewel ze de naam 'bed bugs' of 'beestjes in bed' meekregen, verstopt een bedwants zich niet enkel in bed - dicht bij hun voedingsbron - maar ook op andere plaatsen:

 • bagage en reiskoffers of rugzakken
 • het hoofdbord van het bed
 • tapijten
 • zetels
 • kasten
 • nachttafels
 • fotokaders
 • bovenkant van gordijnen
 • plinten
 • stopcontacten

We vinden ze bovendien ook terug op plaatsen waar mensen zich verzamelen of veel tijd spenderen, zoals treinen, bussen, vrachtwagens, vliegtuigen, wachtkamers, ziekenhuizen. Ga alle schuilplekken na en stop openingen, kieren en gaten toe waarlangs ze zich kunnen verspreiden naar andere ruimtes, bv. stopcontacten.

Controleer tweedehandsmeubelen

Als u onlangs een tweedehandsmeubel of -stuk aankocht zoals een tapijt, een bed, stoelen, een sofa of een kledijkast kan het zomaar even dat de bed bugs meegereisd zijn.

Anti-bedwantsmatrasovertrek

De antibedwantsovertrekken worden over de matras gespannen. Ze zijn wasbaar, ademend en bestand tegen beten. Ze zijn bedoeld om matrassen te beschermen door de schuillaatsen voor bedwantsen te elimineren en te voorkomen dat bedwantsen de matras binnendringen of verlaten.

De overtrekken zorgen ervoor dat je geen nieuwe matras hoeft te kopen in geval van een bedwantsenplaag in de slaapkamer. Ze zorgen ook voor een bescherming tegen stofmijten en andere allergenen.

De bedwantsovertrekken helpen noch de aanwezigheid van bedwantsen voorkomen, noch bevatten de overtrekken afstotende stoffen die de bedwantsen bestrijden.

Ik heb last van bedwantsen in mijn appartement. Moet ik dit communiceren aan mijn buren?

Wij bevelen ten sterkste aan om uw buren op de hoogte te brengen.

Ten eerste, omdat enkelen onder hen hoogstwaarschijnlijk ook problemen met bedwantsen zullen hebben in hun flat. Bed bugs verspreiden zich snel via gemeenschappelijke zones en aansluitingen (waterleidingen, elektriciteits- en telefoonkabels, enz.) om zo andere ruimtes binnen te dringen. Die verspreiding doet zich vooral voor, wanneer men doe-het-zelf-middeltjes gebruikt om ze te bestrijden.

Ten tweede, omdat een gelijktijdige behandeling van de verschillende appartementen de doeltreffendheid van de behandeling sterk verhoogt. Het is mogelijk dat enkele buren ook last hebben van bedwantsen, maarer zich nog niet van bewust zijn. Een bedwantseninspectie zal ervoor zorgen dat alle schuilplaatsen ontdekt en behandeld worden. Bedwantsen zijn onzichtbare reisgezellen. Niemand is verantwoordelijk voor hun aanwezigheid in een ruimte.

Kies land

  Bel nu 088 548 6660