Specialisten van Anticimex

Over ons

Onze waarden zijn: Vertrouwen. Innovatie. Passie.

Totaalpakket voor uw situatie

Anticimex heeft sinds 2016 een enorme groei doorgemaakt. De volgende bedrijven zijn sindsdien onderdeel van Anticimex, waardoor wij u een landelijke dekking en uitgebreid dienstenpakket kunnen aanbieden:

  • Lamon Bedrijfshygiëne
  • Kees Kooijman Ongediertespecialist
  • Van Meijel Ongediertebestrijding
  • Lagerwey
  • PCF Holland
  • Excellent Ongediertebestrijding
  • SGS Pest Control

De scope van onze dienstverlening is breder geworden door het scheppen van een gezonde leefomgeving voor zowel bedrijven als particulieren. Dit betekent dat Anticimex niet alleen zorgt voor een plaagdiervrije omgeving bij allerlei soorten bedrijven en mensen thuis, maar ook bedrijven helpt om veilig te werken in de strijd tegen ziekteverwekkende bacteriën en oplossingen biedt voor vogelwering en faunamanagement.

Anticimex B.V. is onderdeel van de Anticimex Group en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel voor Midden Nederland met nummer 20035416. Het hoofdkantoor van Anticimex Nederland is gevestigd aan Meidoornkade 2, 3992 AE in Houten.

Een reis door de tijd met Anticimex...

1930

In de 30-er jaren had ongeveer de helft van alle Zweedse huishoudens last van bedwantsen. Toen werd het familiebedrijf Anticimex opgericht – het was 1934. De naam Anticimex betekent "tegen bedwantsen". Het idee was om voor woningeigenaren een vaste jaarprijs af te spreken met de garantie dat men geen overlast zou hebben van bedwantsen. Als de klant over het resultaat van de bestrijding niet tevreden was, dan werd deze nogmaals geholpen zonder dat er extra kosten doorberekend werden. Hierdoor kregen wij vat op het bedwantsenprobleem en na verloop van tijd leidde dit tot minder, goedkopere en succesvollere behandelingen.

1940

Vanaf het begin van de jaren 40 was het ook voor eigenaren van huizen en zomerhuisjes mogelijk om een contract bij Anticimex af te sluiten. We hielpen onze klanten om problemen met ratten en muizen op te lossen. Na verloop van tijd werden de contracten steeds verder uitgebreid met insecten die nadelig konden zijn voor de gezondheid van de mensen.

1950

Tussen 1940 en 1960 werden de Zweden zich bewust van de overlast die werd veroorzaakt door de huisboktor. In antwoord daarop ging in 1954 Anticimex Verzekeringen van start.

1960

Eind jaren 60 ging de samenwerking met de verzekeringsmaatschappij Skandia van start, een Zweedse verzekeringsmaatschappij, om ervoor te zorgen dat huiseigenaren en bepaalde gemeentelijke panden geen last meer hadden van plaagdieren. Dit kan gezien worden als het startschot voor de huidige omvangrijke samenwerkingsverbanden van Anticimex met de meeste Zweedse verzekeringsmaatschappijen.

1970

Anticimex vestigt zich voor het eerst buiten Zweden.
In 1973 zijn we in Noorwegen begonnen en in 1977 is Anticimex met haar activiteiten in Nederland gestart.

1980

Eind jaren 80 kwam het milieubewustzijn steeds meer op de voorgrond. Mensen eisten woningen zonder schimmelproblemen. Consumenten en restaurantgasten wilden niet riskeren ziek te worden omdat het eten op een verkeerde manier behandeld werd. We begonnen huizen te inspecteren om eventuele vocht- en schimmelproblemen op te sporen. We ontwikkelden ook diensten op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne.

1990

Tijdens 90'er jaren breidde Anticimex het aanbod aan diensten verder uit. Wij ontwikkelden oplossingen op het gebied van hygiëne, die vele levensmiddelenwinkels, restaurants en industrieën hielp om te voldoen aan de wettelijke eisen. Anticimex nam hier een nieuwe rol op zich als deelnemer in de ontwikkeling van het kwaliteitsmanagement van de voedingsmiddelenindustrie.

In de jaren 90 ging ook de samenwerking met een aantal makelaars in onroerend goed van start.

2000

In 2000 behaalde Anticimex de kwaliteits- en milieucertificaten ISO 9002 en 14001. De voortgang van de jaren 90 ging verder en er werden enkele nieuwe diensten gelanceerd, zoals Fire Protection en Energy Monitoring. Alle diensten hebben het oogmerk om een gezonde en veilige leefomgeving te creëren. Door het voorkomen van problemen en het beschermen van woningen en bedrijven, helpen wij om toekomstige problemen te voorkomen.

In de jaren 2000 heeft Anticimex zich ook gevestigd in Denemarken, Duitsland, Finland en Nederland.

2010 tot 2018

De ontwikkelingen die in de jaren 2000 begonnen waren, zetten door en er werden een aantal nieuwe diensten gelanceerd zoals Werkmilieu en Radon inspecties.

In 2013 hebben wij verder uitgebreid door de overname van ISS Pest Control in Australië, België, Denemarken, Duitsland, Italië, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Zwitserland. In Australië en Nieuw-Zeeland werkt men onder de naam 'Flick' hetgeen een heel bekende merknaam is van begin 1900. De activiteiten die eveneens met Anticimex gecombineerd worden omvatten ook de ISS hygiënediensten in Australië, Italië en Nieuw Zeeland.

Met deze overname is onze omzet 50-60% toegenomen en het aantal landen waar Anticimex opereert is gestegen van 6 naar 14. Begin 2016 neemt Anticimex SITA Pest Control & Fumigation Service over en begint daarmee aan een Aziatische expansie in Singapore en Maleisië.

In augustus 2016 betreden wij, met de overname van Bug Doctor, de Noord-Amerikaanse markt. De grootste markt in ongediertebestrijding & -preventie. Sindsdien blijven wij groeien met overnames in alle actieve landen.

In juli 2018 werd aangekondigd dat Anticimex nu ook de Franse pest control markt betreedt met een eerste Smart overname.

2020 tot nu

De plaagdierbeheersing- en begassingsactiviteiten van SGS in de Benelux worden overgenomen. Hiermee versterkt Anticimex haar #2 positie in de Nederlandse markt nog verder.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660