Industrie

Welke gevolgen kan een ongedierteplaag voor industrieel bedrijf hebben?

De aanwezigheid van ongedierte valt absoluut te vermijden in een farmaceutisch bedrijf. Afhankelijk van het soort product en de opgeslagen grondstoffen (levensmiddelen, tabak, chemische producten, ...) kunt u te maken hebben met heel wat ongedierte. Voorraadinsecten zoals motten of kevers kunnen uw grondstoffen besmetten met hun eitjes, uitwerpselen en urine. Insecten zoals mieren en vliegen die aangetrokken worden door suikerachtige voedingsstoffen of organisch materiaal, bevuilen uw productieproces.

Een professioneel ongediertebestrijdings- en hygiëneplan (volgens de HACCP normering) is essentieel om de hygiëne en veiligheid van het product te garanderen en het ongedierte op afstand te houden. Investeren in professionele ongediertebestrijding en -preventie kan u heel wat kosten besparen.

Minimumvereisten voor de industrie

De Nederlandse wetgeving en auditerende instanties hanteren erg strenge normen inzake hygiëne, voedselveiligheid en ongediertebestrijding voor de industrie. De aanwezigheid van ongedierte moet absoluut vermeden worden. Het soort normering dat moet gevolgd worden, is afhankelijk van het product en de grondstoffen die gebruikt worden in het productieproces. Enkele voorbeelden van zo'n kwaliteitszorgbenadering die worden toegepast, zijn GMP en voor het transport GDP. Dit houdt in dat ze maatregelen moeten nemen om het binnendringen van ongedierte te voorkomen en/of bestrijden (HACCP-plan).

Vertrouw op Anticimex als uw partner in ongediertebestrijding en -preventie. Onze ongediertespecialist stelt een professioneel ongedierteplan voor u op, conform alle normeringen. Bij een farmaceutisch bedrijf ligt de focus vooral op preventie. Als het ongedierte toch opduikt, kunt u steeds op een snelle en doeltreffende ongediertebestrijding rekenen.

Wat zijn de plaagdier risicozones in de industriesector?

  • Gemeenschappelijke ruimtes voor medewerkers (restaurant, toiletten, kleedkamers, ...)
  • Productieruimte (gebruik van pallets, verpakkingsmaterialen)
  • Voorraadruimte (voedingsmiddelen, grondstoffen)
  • Goederen ontvangst/expeditie
  • Parkeerplaats
  • Afvalplaats

Kies land

    Bel nu 088 548 6660