Logistiek

Welke gevolgen kan een ongedierteplaag hebben voor uw goederen of magazijnen?

Afhankelijk van het soort transport en opgeslagen goederen in uw magazijn kunt u met heel wat soorten ongedierte te maken krijgen. De voorraadinsecten zoals kevers en motten kunnen de producten besmetten met hun eitjes, uitwerpselen en bacteriën. Insecten zoals mieren en fruitvliegjes die aangetrokken worden door suikerachtige voeding, tasten uw goederen aan. Ratten en muizen zullen zowel uw bedrijfsmiddelen beschadigen als uw voorraad aanvreten.

Een professioneel ongediertebestrijdings- en hygiëneplan (volgens de HACCP normering) is essentieel om de hygiëne en veiligheid van goederen te garanderen en het ongedierte op afstand te houden. Investeren in professionele ongediertebestrijding en -preventie kan u heel wat kosten besparen.

NVWA-minimumvereisten voor de logistieke sector & transport

Alle bedrijven actief in de logistieke sector die werken met levensmiddelen zijn verplicht aan de wettelijke Hygiënecode te voldoen. Dit houdt in dat ze maatregelen moeten nemen om het binnendringen van ongedierte te voorkomen en/of bestrijden (HACCP-plan).

Een transport-, opslag- en distributiebedrijf mag zelf de ongediertebestrijding uitvoeren, maar dan wel onder strenge voorwaarden bv. door een opgeleide ongediertemedewerker in dienst hebben en in het bezit zijn van een professioneel ongediertepreventieplan.

Vertrouw op Anticimex als uw partner in ongediertebestrijding en -preventie. Onze ongediertespecialist stelt een professioneel ongedierteplan voor u op, conform alle normeringen.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660