Pharos gebouw

In Hoofddorp staat naast het station het imposante Pharos gebouw. Bij de herontwikkeling van het uit 2004 stammende Pharos speelt het verminderen/ voorkomen van stress een belangrijke rol. Onderdelen van het gezonde binnenklimaat zijn:

  • Aan de daglichtcyclus aangepaste verlichting
  • Gebruik maken van gezonde en duurzame materialen
  • Veel groen in de gezamenlijke ruimtes
  • In de laagbouw worden vloervelden met een oppervlakte van circa 2.500 m² gecreëerd.

Passende oplossing

In zo'n duurzame omgeving is ook gekozen voor de meest innovatieve manier van plaagdierbeheersing.

Nico Ruseler, Plaagdieradviseur van Anticimex legt uit:

Voorkomen is altijd beter dan genezen, ook bij plaagdieren. Anticimex hanteert de IPM methodiek, dus dat zit wel goed. Het feit dat we een gifvrije oplossing bieden sprak deze klant erg aan. Door de SMART oplossing in te zetten heeft deze klant 24/7 inzicht in de actuele status. Indien er toch plaagdieren gedetecteerd worden, wordt hier door ons actie op ondernomen.

Positieve reacties

De focus op zaken als gezondheid, interactie en inspiratie wordt volgens Maarten Briët van Cairn in de markt positief ontvangen:

‘in 2018 kondigden we aan van Pharos een van de gezondste gebouwen van Nederland te willen maken. Ons plan voor het 25.000 m² grote pand is met veel enthousiasme omarmd en verrassend snel in gang gezet. De eerste huurders in de hoogbouw hebben bewust voor ons gezonde concept gekozen.’

Oplossing van Anticimex

Er wordt onder andere gebruik gemaakt van SMART Eye sensoren voor signalering van eventuele plaagdieren. Verder zijn er op plaatsen met een verhoogd risico SMART Boxen geplaatst. Denk hierbij aan plaatsen in het gebouw waar voedsel bereidt en verkocht wordt, en bij plaatsen waar afval verzameld wordt.

Over Pharos

Locatie: Mercuriusplein 1, Hoofddorp
Toepassing: Kantoor
Omvang: 22.000 m2

Over Cairn Real Estate

Cairn Real Estate, eigenaar van het Pharos gebouw, is een onafhankelijke, strategische multi-asset- en investmentmanager.

Over SquareFour

Square Four, beheerder van het Pharos gebouw, is gespecialiseerd in vastgoedmanagement.

Beloond met BREEAM certificaat

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. Het Pharos gebouw heeft een score behaald van 39,4%.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660