meelmotten infestatie

Meelmotten

Meelmotten in uw bedrijf

De meelmot is een insect dat leeft in granen en andere meelproducten. Meelmotten zijn dus met name te vinden in uw voorraadkastjes of opslagruimtes. Ze hebben het voorzien op uw voedselvoorraad. Deze insecten vinden makkelijk toegang tot uw voedsel en zijn niet eenvoudig te bestrijden. Meelmotten hebben een negatieve impact op de kwaliteit van uw voorraad.

Preventie en duurzame oplossingen

Meelmotten zijn lastig te voorkomen. Het is een kwestie van pech hebben dat het wijfje bij u binnenkomt om eitjes te leggen. Er zijn echter wel bepaalde voorzorgsmaatregelen die u kan treffen om de kans op meelmotten te verkleinen.

Meelmotten bestrijden

Bij Anticimex hebben we jarenlange ervaring met het bestrijden van diverse plagen, waaronder meelmotten. Daarom weten we dat zelf meelmotten bestrijden niet altijd even makkelijk is. Het zijn hardnekkige beestjes. Het begint er al mee dat het lastig is om vast te stellen of u überhaupt wel een mottenplaag heeft. De meelmot is voornamelijk ’s nachts actief en de larven zijn zo klein dat je ze nauwelijks ziet. Als het slechts om een aantal motten gaat, is het relatief eenvoudig om ze zelf te bestrijden. Wanneer het wijfje echter eitjes gelegd heeft, is het ontzettend lastig om zelf volledig van de meelmotten af te komen. Door samen te werken met een professionele ongediertebestrijder bespaart u een hoop tijd, ellende en frustratie.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660