Rioolval ingezet bij aanpak rattenoverlast Assen

In enkele wijken in Assen was al enige tijd sprake van overlast door ratten. Op 21 augustus heeft de gemeente bekend gemaakt dat er Smart Rioolprotectors ingezet gaan worden. Vandaag is, met interesse van de lokale media, begonnen met de installatie.

In de wijk Noorderpark was al geruime tijd sprake van overlast door ratten. Ze brengen diverse risico's met zich mee door hun geknaag en kunnen ziektes overbrengen.

Toename vanwege corona

Uit onderzoek van Anticimex (https://www.anticimex.com/nl-nl/over-anticimex/nieuws-en-persberichten/2020/toename-plaagdieren-tijdens-lockdown/) is gebleken dat door gesloten horeca ratten zich de laatste maanden anders zijn gaan gedragen. Ze zijn genoodzaakt op andere plaatsen naar voedsel te gaan zoeken. Door de Covid19 omstandigheden zijn mensen ook nog eens meer thuis. Waardoor ze meer ratten zien en melden. 

Aanpak bij de bron

Met de Anticimex Smart Riool Protector wordt het probleem bij de bron, het riool, aangepakt. De voordelen hiervan zijn onder meer dat deze oplossing 24/7 effectief is compleet vrij van gif. De grootste voordelen zijn echter de effectiviteit en de meetbaarheid. Het systeem verlaagt de rattenpopulatie tot een beheersbare situatie en stuurt resultaten online door.

Verwachting

De verwachting is dat de effecten van de rioolvallen na enkele weken merkbaar worden. Smart specialist Rando Kromkamp legt uit:

"Omdat ratten erg slim zijn, zullen ze niet direct allemaal uitgeschakeld worden. De ervaring in andere steden leert dat de grootste piek na een aantal weken plaatsvindt. De overlastmeldingen van ratten door bewoners boven de grond zullen dan ook afnemen."

De bestrijding van ratten boven de grond zal daarom ook nog plaats blijven vinden.

Bekijk video en artikel van RTV Drenthe:
Vallen in het riool moeten rattenprobleem Noorderpark Assen oplossen (https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/162554/Vallen-in-het-riool-moeten-rattenprobleem-Noorderpark-Assen-oplossen) - 26 augustus

Bekijk video en artikel van het Dagblad van het Noorden:
Rattenvangers openen in de stromende regen het riool in Assen (op zoek naar de ratten die door de wc's omhoog kruipen) (https://www.dvhn.nl/drenthe/Rattenvangers-openen-in-de-stromende-regen-het-riool-in-Assen-op-zoek-naar-de-ratten-die-door-de-wcs-omhoog-kruipen-25954826.html) - 27 augustus

Kies land

    Bel nu 088 548 6660