Oosterse kakkerlak op een witte ondergrond

Oosterse kakkerlak

Waar verstoppen Oosterse kakkerlakken zich?

Deze insecten geven de voorkeur aan warme, vochtige en afgelegen plekken zoals spleten en scheuren in muren, onder gootstenen en toiletten, onder en achter koelkasten, vaatwassers en fornuizen, in de buurt van vuilniscontainers en in kasten en voorraadkasten.

Hoe ziet een Oosterse kakkerlak eruit?

  • Lengte: 2 tot 3,5 cm.
  • Kleur: donker, roodbruin tot zwart.
  • Vleugels: vestigiale vleugels bij vrouwtjes; korte vleugels bij mannetjes.
  • Voortplanting: ootheca bijna zwart. Broedtijd: 44 dagen. Een vrouwtje kan 5 tot 10 ootheca produceren in haar leven, met een gemiddelde van 18 eieren per ootheca. De tijd die nodig is om de hele cyclus te voltooien wordt beïnvloed door de temperatuur en varieert van 200 tot 800 dagen.
  • Uitwerpselen: vergelijkbaar met muizen, met een afgerond uiteinde en een ander puntig uiteinde.
  • Leefomgeving: onder de grond, in kleine, vochtige ruimtes, kelders en afvoerputten. Optimale temperatuur tussen 20 en 25°C, hoewel ze lagere temperaturen verdragen.
  • Levensduur: Oosterse kakkerlakken leven gemiddeld 4 tot 6 maanden.

Hoe ruiken Oosterse kakkerlakken?

Van Oosterse kakkerlakken wordt gezegd dat ze de slechtste geur van alle soorten kakkerlakken hebben. Maar het is niet eenvoudig om een actieve kakkerlakkenplaag te detecteren als het er nog maar weinig zijn.

Van kakkerlakken wordt gezegd dat ze een muffe, schimmel-, roet- of olieachtige geur verspreiden. Naarmate het probleem groeit, wordt de geur erger omdat kakkerlakkenpoep, etensresten en oude kadavers aan deze stinkende cocktail worden toegevoegd.

Daardoor is de plaag op dat moment moeilijk te missen, maar vaak is het dan al te laat voor doe-het-zelf kakkerlakkenbestrijding en moet je een professionele verdelger inschakelen.

De geur is afkomstig van een oliezuur (chemische stof) die ze gebruiken om met hun soortgenoten te communiceren over voedsel, broeden of hun nest.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660