ratten bestrijden zonder gif

Professionele rattenbestrijding

Ratten in huis of in uw gebouw

Ratten, net als muizen, zijn op zoek naar voedsel en een warme nestplaats. Ze doen dit vaak in omgevingen waar mensen aanwezig zijn, zoals in loodsen, productiehallen, magazijnen, tuinen, buitenschuurtjes, stations of afvalopslaglocaties. Van daaruit kunnen ze zich verder door uw bedrijf of woning verspreiden. In Nederland hebben we voornamelijk te maken met de bruine rat, de zwarte rat, de woelrat en de muskusrat.

Ons 4-stappenplan voor het voorkomen en bestrijden van ratten

Wij bieden duurzame en diervriendelijke oplossingen die zijn aangepast aan de unieke behoeften van elke klant, of het nu gaat om particulieren, steden of bedrijven.

 • Grondige inspectie van uw gebouw en omgeving: We identificeren welke soort rat is binnengedrongen, hoe groot de plaag is, de voorgeschiedenis van ongedierteplagen, mogelijke nestplaatsen en toegangspaden, en brengen andere relevante omgevingsfactoren in kaart.
 • Regelgeving en normen: Als uw bedrijf moet voldoen aan specifieke normen of regelgeving, nemen we deze documentatie in beschouwing bij het bepalen van de juiste oplossing.
 • Bepalen van de correcte methode voor rattenbestrijding: Wij bieden Anticimex Smart, monitoring en advies over preventiemaatregelen en wering.
 • Uitvoering en monitoring: Wij bestrijden de ratten conform het ongediertepreventieplan en monitoren de situatie proactief om toekomstige ongedierteplagen te voorkomen. Dankzij onze geavanceerde data-analyse kunnen we onze strategieën indien nodig bijsturen.

Anticimex - rattenbestrijding door ervaren professionals

Onze pestcontroletechnici zijn opgeleid volgens het IPM-principe en zijn steeds op de hoogte van de huidige regelgeving en normeringen voor de verschillende sectoren. Dankzij hun jarenlange ervaring kunnen zij de toegangswegen en schuilplekken van ratten identificeren en weten ze welke beheersingsmethoden het beste van toepassing zijn. Alleen correct geplaatste vangsystemen garanderen een succesvolle rattenbeheersing.

In Nederland is de wetgeving aangaande het gebruik van rattenvergif streng. Vanaf 1 januari 2023 zult u een beroep moeten doen op een gecertificeerde partner of zelf een training in ongediertepreventie moeten volgen om dit te mogen gebruiken, zowel binnen als buiten.

Risico's van een rattenplaag

Ratten vertoeven graag in onze nabijheid. Wij voorzien hen onbewust van een warme nestplaats en voedsel. Wanneer de eerste kou zich aandient, verhuist de zwarte rat haar nest naar binnen. Dit kan veel overlast veroorzaken en een onbehaaglijk gevoel creëren. Het is belangrijk om meteen contact op te nemen met een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf als u ratten opmerkt.

 • Financiële kosten door herstellingen, productiestops en besmette goederen
 • Schade aan infrastructuur en voorraad
 • Imagoverlies en vertrouwensverlies bij klanten en medewerkers
 • Besmettingsgevaar: ratten zijn dragers van ziekten en bacteriën zoals salmonella, E. coli en de ziekte van Weil; deze kunnen zij overdragen op ons voedsel of drinkwater tijdens hun nachtelijke zoektochten.

Bovendien planten ratten zich razendsnel voort: één koppel kan meer dan 1000 nakomelingen voortbrengen per jaar. Eenmaal in groten getale aanwezig, kan het veel tijd en geld kosten om de ratten te verdelgen.

De aanwezigheid van ratten herkennen

 • Uitwerpselen: donker, staafvormig en tot 20 mm lang. De uitwerpselen lijken enigszins op hagelslag.
 • Smeersporen: op plaatsen waar ratten frequent passeren ontstaat een bruin tot zwart loopspoor doordat ze met hun vacht met buiksmeer tegen wanden strijken;
 • Scherpe indringende geur: ammoniakachtige urine.
 • Geluiden van krabbelende ratten langs muren en plafonds.
 • Knaagschade: doorgeknaagde kabels, opengebeten voorraadzakken, beschadiging aan allerlei materialen in een gebouw zoals hout of plastic. Ze knagen op deze materialen om hun tanden te scherpen.
 • Nestmateriaal: gescheurd karton, isolatie en papier. Ratten gebruiken dit om hun nest mee te bouwen, vaak op verborgen, moeilijk bereikbare en beschutte plaatsen, zoals het plafond, de zolder, onder een vloer of in een spouwmuur.

Duurzame rattenbestrijding - voorbereid op alle situaties

Kies land

  Bel nu 088 548 6660