Rattenoverlast beheersbaar maken en houden

Ratten

Voorkom schade en gezondheidsrisico’s

Ratten kunnen heel wat schade toebrengen in uw bedrijf of woning. Naast knaagschade aan kabels, voedsel en voorraad, zorgen ze ook voor financiële schade en reputatieschade.

Ook vormen ratten een risico voor onze gezondheid en voedselveiligheid. Zowel de zwarte rat, als de bruine rat verspreiden bacteriën en ziekten zoals de Salmonella bacterie en de ziekte van Weil. Ze kunnen dit overdragen door:

  • menselijk contact met uitwerpselen, urine en haren
  • te knagen aan voedsel of te drinken uit ons drinkwater
  • indirect via huisdieren of insecten
  • mensen te bijten

Het zijn vaak erg nieuwsgierige dieren die steeds op zoek zijn naar een warme schuilplaats of voedsel. Dit vinden ze vaak op plaatsen waar mensen aanwezig zijn. Tijdens hun zoektocht naar voedsel, komen ze uw bedrijf of huis binnen via kleine openingen (vanaf 20 mm). Ratten die in de juiste omstandigheden leven, kunnen voor meer dan 1.000 nakomelingen per jaar zorgen.

Preventie en duurzame oplossingen

Het is noodzakelijk dat u direct ingrijpt als er ratten in uw gebouw of woning zijn. Door op tijd actie te ondernemen kunnen heel wat problemen voorkomen worden. Onze specialisten proberen daarom zoveel mogelijk preventief te werk te gaan. Indien er problemen zijn, passen we zoveel mogelijk duurzame oplossingen toe die niet schadelijk zijn voor mens en milieu.

Meer weten over ratten?

Kies land

    Bel nu 088 548 6660