Reigers

Het bestrijden en voorkomen van vogeloverlast is specialistisch werk. Wij hebben jarenlange ervaring met het oplossen van vogeloverlast, waaronder ook reigers weren. Wij bieden verschillende oplossingen zoals netten, pinnen, draden, etc.

Uiterlijk

Er zijn vier verschillende soorten reigers:

  • Blauwe reiger: Te herkennen aan zijn grijze romp met witte kop en nek, verder verschilt hij door zijn grote formaat.
  • Purper reiger: Hij is donkerder van kleur dan de blauwe reiger en heeft ook een kleiner formaat.
  • Kleine zilverreiger: Een sneeuwwitte reiger, te herkennen aan zijn kleine formaat.
  • Grote zilverreiger: Ook een sneeuwwitte reiger, maar dan gemiddeld 30 cm groter dan de kleine zilverreiger.

De ontwikkeling en leefwijze van de reigers

De draagtijd van de reigers bedraagt 23 tot 30 dagen. De gemiddelde worp van een reiger bestaat uit 3 tot 5 eieren. Reigers voeden zich voornamelijk door het eten van vissen. Voorns, goudvissen, en kleine koikarpers zijn vaak erg geliefd onder de reigers. In de winter wanneer vijvers en plassen dichtvriezen, zal de reiger toch proberen om open plassen te bereiken. De reiger is een beschermde diersoort.

Schade en overlast door de reiger

Veel vijverbezitters ondervinden vaak last van reigers. Reigers wachten normaliter hun kans af. Vaak slaan ze hun slag bij het eerste ochtendlicht, zodat ze ongestoord aan hun voedsel kunnen komen. Complete vijvers met goudvissen die leeg worden gevist zijn slechts zeldzame gevallen, maar behoren zeker tot de mogelijkheden wanneer een vijver niet goed wordt beschermd.

Het voorkomen van overlast van de reiger

Er zijn verschillende mogelijkheden om overlast of schade van de reiger te voorkomen bij een vijver. Namelijk door het plaatsen van een net over een vijver, of het gebruiken van een vijveralarm, zijn manieren om te voorkomen dat een vijver wordt leeggevist.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660