Duitse kakkerlak op een witte ondergrond

Duitse kakkerlak

Waar verstoppen Duitse kakkerlakken zich?

Deze insecten geven de voorkeur aan warme, vochtige en afgelegen plaatsen zoals spleten en kieren in muren, onder gootstenen en toiletten, onder en achter koelkasten, vaatwassers en fornuizen, in de buurt van vuilniscontainers en in kasten en voorraadkasten.

Duitse kakkerlak herkennen

  • Lengte: 1,3 tot 1,6 centimeter
  • Kleur: lichtbruin met twee zwarte banden op het pronotum, achter de kop.
  • Vleugels: bedekken de punt van het achterlijf.
  • Voortplanting: geelbruine ootheca. Broedtijd: 14-28 dagen. Een vrouwtje kan in haar leven ongeveer 5 ootheca produceren, met een gemiddelde van 30-40 eieren per ootheca. De biologische cyclus duurt 54 tot 215 dagen.
  • Uitwerpselen: deeltjes zoals koffiekorrels of peper in de buurt van de schuilplaatsen.
  • Leefomgeving: warme (tussen 27 en 30°C) en vochtige ruimtes. Geeft de voorkeur aan keukens en badkamers. Kruipt graag in nauwe spleten.
  • Levensduur: Duitse kakkerlakken leven meestal 3 tot 6 maanden.

Hoe ruiken Duitse kakkerlakken?

Duitse kakkerlakken hebben een geur die moeilijk te herkennen is als ze in kleine aantallen voorkomen. Het is dus niet eenvoudig om een kakkerlakkenplaag alleen aan de geur te herkennen.

Ze zouden een muffe, schimmelige, roetachtige of olieachtige geur verspreiden. Oosterse kakkerlakken ruiken slechter dan hun soortgenoten. Maar voeg de uitwerpselen, de etensresten en de dode kadavers toe aan deze stinkende cocktail en je krijgt een afschuwelijke geur die je zeker zult oppakken. Deze geur wordt erger naarmate de kakkerlakkenplaag groeit.

De geur wordt afgegeven door een oliezuur (chemische stof) die ze gebruiken om met andere kakkerlakken te communiceren over voedsel, voortplanting of nestelen.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660