Vleermuizen 🦇

Waar leeft de vleermuis?

Sommige vleermuizen geven de voorkeur aan verblijven in schuren, zolders, grotten of verlaten mijnen. Die schuilplaatsen die veiligheid bieden tegen roofdieren, bescherming tegen schommelingen in het weer en afzondering voor de opvoeding van de jongen. Andere soorten kiezen holle bomen of rotsspleten als hun rustplaats overdag, terwijl bepaalde liever op open locaties rusten, zich vastklampen aan boomstammen of ondersteboven hangen van boomtakken.

Wat eet een vleermuis?

Hoewel verschillende vleermuissoorten andere soorten voedsel lusten, eet de overgrote meerderheid een verscheidenheid aan insecten zoals motten, kevers, muggen en krekels.

Levenswijze van de vleermuis

De meeste vleermuizen hebben een broedseizoen, wat in de lente is voor soorten die in een gematigd klimaat leven. Vleermuizen kunnen één tot drie worpen hebben in een seizoen, afhankelijk van de soort en onder omgevingsomstandigheden zoals de beschikbaarheid van voedsel- en rustplaatsen.

Hoe kunnen vleermuizen voor overlast zorgen?

Vleermuizen kunnen zeker interessant zijn voor de natuur en mens. Als ze echter jouw huis uitkiezen als verblijfplaats, vervuilen vleermuizen de omgeving met hun poep en maken ze isolatie kapot of brengen ze parasieten zoals:

  • mijten
  • vlooien
  • teken

met zich mee. Het oplossen van vleermuisoverlast is geen gemakkelijke taak. Getrainde experts zijn uitgerust met de kennis en hulpmiddelen om de vleermuizen veilig en op diervriendelijke wijze te verwijderen of verhuizen.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660