Stadhuis Utrecht

Schade aan eeuwenoud gebouw

Bij het historische stadhuis van Utrecht was er sprake van vogeloverlast, voornamelijk door duiven. De bestaande wering was kapot en onvoldoende. Door de uitwerpselen en klauwen van vogels ontstond er schade. Omdat het een rijksmonument is mochten er niet zomaar aanpassingen gedaan worden.

In overleg met architect

Vanwege met monumentale karakter van het stadhuis zijn de specialisten van Anticimex ingezet. Na inspectie is er een maatwerkvoorstel opgesteld. Met goedkeuring van de architect zijn bird-wires en maatwerk vogelnetten aangebracht. Op plekken waar dit niet kon is penwering aangebracht. Alles is uitgevoerd met onderhoudsvriendelijke materialen.

Onzichtbaar en effectief

Omdat de aangebrachte wering is uitgevoerd in beige, is het vrijwel onzichtbaar. Door te solderen op de gootranden ontstaat er geen schade of lekkage. Er waren tussentijdse veranderingen aan de situatie. Door flexibel schakelen en meedenken door Anticimex heeft dit geen problemen opgeleverd. Ook de aangrenzende gebouwen en andere zijden van het gebouw zijn voorzien van vogelwering.

Detailfoto's

Detailfoto's met:

  • Beige vogelnet gespannen in beige maatwerk buisframe bij fronton, timpaan ter bescherming van de beelden
  • Birdwire op goten
  • Birdwire en pinnen onderaan pilaren
  • Birdwire bij vensterbanken
  • Ook de aangrenzende panden zijn door Anticimex voorzien van vogelwerende maatregelen. Onder andere bij de ramen en goten.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660