Amerikaanse kakkerlak op een witte ondergrond

Amerikaanse kakkerlak

Amerikaanse kakkerlakken kunnen meerdere weken overleven zonder voedsel

Ze leven ongeveer een jaar en in die tijd maken ze verschillende vervellingen door terwijl ze groeien en zich ontwikkelen. Ze zijn een van de snelste insecten ter wereld en kunnen tot 4,8 km per uur rennen.

Hoe ziet een Amerikaanse kakkerlak eruit?

  • Lengte: 2,8 tot 5,3 cm.
  • Kleur: bruin, met lichte markeringen op het pronotum.
  • Vleugels: alleen bij volwassen dieren. Bij het vrouwtje even lang als het achterlijf. Bij het mannetje zijn ze langer dan de achterlijfspunt.
  • Voortplanting: hun ootheca is donker. Broedtijd: 50-55 dagen. Een vrouwtje kan tijdens haar leven ongeveer 10 ootheca produceren, met een gemiddelde van 14-16 eieren per ootheca. De tijd die nodig is om de hele cyclus te voltooien wordt beïnvloed door de temperatuur en varieert van 6 maanden tot 24 maanden.
  • Uitwerpselen: vergelijkbaar met die van muizen, maar zonder punt en gegroefd.
  • Leefomgeving: geeft de voorkeur aan warme, vochtige kelders (optimale temperatuur tussen 21-33°C) en riolen. Hij klimt naar keukens op andere verdiepingen om voedsel te zoeken.
  • Levensduur: Amerikaanse kakkerlakken leven gemiddeld 14 tot 15 maanden.

Hoe ruiken Amerikaanse kakkerlakken?

Amerikaanse kakkerlakken hebben een geur die moeilijk te herkennen kan zijn als het er maar een paar zijn. Het is dus niet eenvoudig om een actieve kakkerlakkenplaag alleen aan de geur te herkennen.

Er wordt gezegd dat ze een muffe, schimmel-, roet- of olieachtige geur verspreiden. Oosterse kakkerlakken ruiken slechter dan de Amerikaanse of Duitse kakkerlak. Maar voeg de poep, etensresten en dode kadavers toe aan deze stinkende cocktail en u krijgt een afschuwelijke geur die u zeker zal ruiken. Deze geur wordt erger naarmate de kakkerlakkenplaag zich verder ontwikkelt.

De geur wordt uitgestoten door een oliezuur (chemische stof) die ze gebruiken om met andere kakkerlakken te communiceren over voedsel, broeden of hun nest.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660