Overheid

Welke gevolgen heeft een ongedierteplaag in een overheidsinstelling?

Afhankelijk van het soort overheidsinstelling en of er wel dan niet een restaurant/keuken in het gebouw aanwezig is, kunnen heel wat soorten ongedierte overlast veroorzaken. Mieren, vliegen, ratten of muizen bevuilen het voedsel en brengen een gezondheidsrisico's met zich mee zoals Salmonella en E. Coli. Bovendien kan uw infrastructuur (bv. kabels en muren) en voorraad schade ondervinden door het constante knagen van ratten en muizen, wat uiteindelijk kan leiden tot brandgevaar.

Een professioneel ongediertebestrijdings- en hygiëneplan (volgens HACCP normering) is essentieel om de hygiëne en veiligheid van uw voedsel en dranken te garanderen en het ongedierte op afstand te houden. Investeren in professionele ongediertebestrijding en -preventie kan u heel wat kosten besparen.

NVWA-minimumvereisten voor een overheidsinstelling

Overheidsinstellingen die beschikken over een grootkeuken zijn verplicht zich te houden aan de Hygiënecode voor de horeca opgesteld door KHN Overheidsinstellingen die samenwerken met een contractcateringorganisatie moeten de Hygiënecode voor contractcatering volgen die werd opgesteld door Veneca. De instelling moet mogelijke zwakke plekken in de bereiding van het eten in kaart brengen en de momenten aanduiden waarop er bacteriën in het eten kunnen komen. Dit alles moet neergeschreven worden in het HACCP-plan.

Wat zijn de gevoelige zones in een overheidsgebouw?

  • Restaurant, bar
  • Grootkeuken of ruimte waar het voedsel verwerkt - bereid - bewaard wordt
  • Sanitaire ruimtes
  • Zolder / Kelder
  • Tuin
  • Voorraadruimte
  • Parking
  • Afvalplaats

Kies land

    Bel nu 088 548 6660