ongediertebeheersing voedingsindustrie

Voedselindustrie

Welke gevolgen kan een ongedierteplaag in uw bedrijf hebben?

De voedingsmiddelenindustrie kent hoge kwaliteitseisen en moet voldoen aan zeer strenge wetgeving. Dit om de voedselveiligheid van de voedingsmiddelen te garanderen. De aanwezigheid van voorraadinsecten, muizen, ratten, kakkerlakken, vliegen, enz. brengt gezondheidsrisico's met zich mee.

Heel wat ongedierte is namelijk drager van ziekten, parasieten of bacteriën die makkelijk over te dragen zijn op het voedsel. Ook bevuilt het ongedierte uw producten of verpakkingen met haren, urine en uitwerpselen. Als een besmet product de klant bereikt, kan dit grote imagoschade teweegbrengen. Bovendien kan uw infrastructuur (bv. kabels en muren) en voorraad schade ondervinden door het constante knagen van ratten en muizen, wat uiteindelijk kan leiden tot brandgevaar.

Een professioneel ongediertebestrijdings- en hygiëneplan (volgens HACCP normering) is essentieel om de hygiëne en veiligheid van uw voedsel en dranken te garanderen en het ongedierte op afstand te houden. Investeren in professionele ongediertebestrijding en -preventie kan u heel wat kosten besparen.

NVWA-minimumvereisten voor voedselverwerkende bedrijven

Een bedrijf actief in de voedselverwerkende industrie moet de strengste wetgeving naleven. Elk voedingsbedrijf is verplicht een hygiëne- en voedselveiligheidsbeleid te voeren. Voor ongediertepreventie dient u een ongediertepreventieplan te hebben waarop alle ruimten en preventiemaatregelen aangeduid staan.

Vertrouw op Anticimex als uw partner in ongediertebestrijding en -preventie. Onze ongediertespecialist stelt een professioneel ongedierteplan voor u op, terwijl onze hygiëne-expert u en uw personeel wegwijs maakt in de HACCP-regelgeving d.m.v. basistrainingen en professioneel advies. Onze flexibiliteit maakt het mogelijk de behandeling en het ongedierteplan bij te sturen wanneer de situatie hierom vraagt. Bij ons kunt u steeds rekenen op ondersteuning voor, tijdens en na de audit wat betreft ongediertepreventie.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660