knaagdieren winters ongedierte

Vijf tips om muizen & ratten te voorkomen deze winter

Blogartikel

Deze knagers lijken schattig en zijn erg slim maar kunnen meer overlast en schade veroorzaken dan u zou denken. Wij helpen u de winterplaag voorkomen voor ze uw huis of bedrijfsgebouw binnenkomen. Bedorven voeding, vieze geurtjes, kapotte elektriciteitskabels of bedrading en vuile vloeren zijn geen zaken die de fijne feestdagen ten goede komen.

Open de deur of poort niet voor hen

De gemakkelijkste manier om uw gebouw binnen te komen is door de deur of een geopende (garage)poort, nietwaar? Muizen kunnen snel elke gelegenheid vinden en benutten om uw huis onder uw radar binnen te sluipen, dus zorg ervoor dat uw toegangsdeuren en garagepoorten niet onnodig openstaan.

Schakel uw kinderen en medewerkers in door ervoor te zorgen dat ze alle deuren achter zich sluiten voordat ze weggaan.

Dicht gaten en kieren

Als bij de deur de rode loper nie uitgerold wordt, zullen ze een andere manier vinden om binnen te komen. Het afdichten van scheuren, kieren, openingen of gaten in muren, rond ramen, deuren of poorten sluit makkelijke toegangswegen uit. Herstel defecte dakpannen of kapotte ramen bij ondergrondse kelders of ruimtes.

Probeer te gaten rond openingen kleiner dan 1 cm te houden, en koperdraadgaas of bijenbekje kan openingen groter dan een eurostuk opvullen. Er kan een professional nodig zijn om gaten en openingen groter dan een golfbal af te dichten.

Voorkom een ​​andere manier van binnensluipen door uitlaatopeningen en schoorstenen af ​​te sluiten met proofing materiaal dat dik genoeg is voor deze knaagdieren om door te kauwen.

Houd het proper

Hoewel de aanwezigheid van ratten en muizen niet altijd te maken heeft met hygiëne en netheid is het slim de omgeving proper te houden. Zo is er minder nestmateriaal voorhanden (kartonnen dozen, isolatiemateriaal, gescheurde verpakkingen,...) en is er minder plek om ongezien te verstoppen.

Ruim schuren, zolders, tuinhuizen, kelders, opslagruimes, loodsen, voorraadruimtes, garages en zelden gebruikte ruimtes op. Vermijd te veel rekken tegen elkaar en de muren te plaatsen, dit zijn ideale, onzichtbare wandelgangen.

Serveer geen buffet

Zet het eten weg na het eten (bv. kippenhok, volière of honden- en katteneten. Zorg ervoor dat de borden snel worden afgewassen, ook de voerbakken van uw huisdier. Zorg ervoor dat u voedsel uit de voorraadkast en dierenvoeding in afgesloten containers bewaart. Als muizen het huis of ratten de tuin binnen kunnen komen, hebben ze minder redenen om te blijven.

Stop afval en compost in afgesloten bakken

  • Controleer of de deksels van de vuilnisbakken op hun plaats zitten en of de omgeving schoon en opgeruimd is.
  • Laat gele zakken ook niet onbeschermd buiten staan.
  • Bouw composthopen zo ver mogelijk van huis. De dieren houden van afval uit de tuin of de keuken. Daarom gooi je nooit etenswaren zoals vlees, worst, kaas en graan op de compost.
  • Keer daarnaast de composthoop regelmatig om en zet hem vast met fijnmazig kippengaas.
  • Voor voedselresten kan u best een afgesloten compostbak voorzien ratten geen directe toegang tot eten in de tuin hebben.
  • De composthoop is geen bioafvalbak, gekookt of bereid voedsel zoals vlees en ander eiwitrijke voeding hoort niet thuis op een composthoop.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660