Meeuwen

Meeuwen zijn intelligente, nieuwsgierige en vernuftige vogels die heel wat lawaai maken met hun schelle, krijsende roep. Meeuwen hebben over het algemeen een bijzonder hoge levensverwachting, vooral de grote exemplaren. Er is een zilvermeeuw die 49 jaar werd. In Nederland zijn de meest voorkomende soorten de zilvermeeuw, de kokmeeuw en de stormmeeuw. Het zijn ook gekende kleptomanen die weleens eten uit de handen durven te stelen. Meeuwen leven vaak in grote, lawaaierige kolonies wat hun aanwezigheid des te storender maakt.

Welke overlast veroorzaken meeuwen?

Iedereen die weleens het strand bezocht heeft, kent het meeuwenprobleem. Deze opportunistische vogels maken van elke gelegenheid gebruik om eten te verzamelen.

  • Lawaaihinder: meeuwen gebruiken complexe communicatiemethoden waarbij er vaak luid gekrijst wordt;
  • Hun uitwerpselen ontsieren uw façade en gebouw, daarnaast vreten de uitwerpselen daken en gevels aan wat vochtinsijpeling of een lek veroorzaakt
  • Omgeving vervuilen door voortdurend afvalzakken of mogelijke voedselbronnen kapot te pikken. Vogels zijn ook vaak drager van mijten, vlooien, parasieten of andere ziekten die ze kunnen overdragen. De aanwezigheid van meeuwen betekent dus dat er een verhoogd risico bestaat op ander ongedierte
  • Lastigvallen van mensen die voedsel bij zich hebben

Hoe kunt u meeuwen verjagen?

Wanneer we meeuwen weren, is het belangrijk om de slaap- en nestplaatsen zo onaantrekkelijk mogelijk te maken anders zullen de vogels terug blijven komen. Dit is iets wat u zelf kan uitvoeren:

  • Houdt mogelijke nestplaatsen vrij
  • Plaats obstakels (plantenbak) op bv. uw vensterbank zodat de vogels zich niet kunnen neerstrijken
  • Buitenshuis maakt u het beste gebruik van gesloten afvalbakken om alles in te deponeren

Bel ons voor een vrijblijvend advies. Wilt u meer weten over onze vogelwering? Eén van onze accountmanagers komt bij u langs, analyseert uw situatie, geeft u alle informatie en maakt een voorstel op maat. Onze ervaren medewerkers staan altijd voor u klaar en wij verstrekken onze uitstekende service in heel Nederland.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660