drukloze injectie techniek anticimex

Drukloze injectie techniek bij bonte knaagkever of boktor

Drukloze injectie tegen boktor en bonte knaagkever

Bij boktor of bonte knaagkever in een monumentaal pand mag ook de drukloze injectie worden toegepast. Deze techniek zorgt voor minder schade aan het monument. Tijdens deze behandeling worden gaten geboord. In deze gaten word onder lage druk het bestrijdingsmiddel aangebracht.

Drukloze injectie techniek in monumenten

Bij aantasting van bonte knaagkever of boktor in een monumentaal pand is de normale injectietechniek niet toegestaan. Onze drukloze injectietechniek is de oplossing voor om de aanwezigheid van bonte knaagkever en boktor te bestrijden.

Met de drukloze injectietechniek wordt onder lage druk bestrijdingsmiddel geïnjecteerd in het hout. Dit zonder pluggen aan te brengen. De slangetjes worden aangebracht in bestaande boorgangen of kleine geboorde gaten. Hierbij wordt de structuur van het gebouw niet verder aangetast.

Monumenten in Nederland

Rijksmonumenten

Nederland heeft ruim 63.000 rijksmonumenten. Ongeveer een kwart van deze monumenten staat in de provincie Noord-Holland.

Provinciale monumenten

In Nederland hebben alleen de provincies Drenthe en Noord-Holland provinciale monumenten. Ongeveer 500 provinciale monumenten staan in Noord-Holland en ongeveer 300 in de provincie Drenthe.

Gemeentelijke monumenten

Nederland heeft om en nabij 41.000 geregistreerde gemeentelijke monumenten.

Onze houtadviseurs zijn gecertificeerd via het Stichting Examen- en Certificeringsinstituut Plaagdierbeheersing (EVM) en Kennis- en Adviescentrum dierplagen (KAD). Tevens zijn wij ERM gecertificeerd met de URL5001 van de stichting ERM. Boktor of bonte knaagkever in monumentale panden kunnen wij behandelen via een drukloze injectie of via een gassing. Bekijk hier alle certificaten van Anticimex.

Inspectie

Bij het aantreffen van sporen of vermoeden van boktor of bonte knaagkever adviseren we altijd om een vakkundige inspectie te laten uitvoeren. Bij een inspectie wordt ter plaatse bekeken:

  • Of er sprake is van een actieve besmetting
  • Welke soort(en) aantaster het is
  • Hoe groot de schade is
  • Of er een behandeling nodig is
  • Welke behandeling nodig is

Kies land

    Bel nu 088 548 6660