tekenen kakkerlakken herkennen

Hoe herken je kakkerlakken?

Volg kakkerlakkensporen als een professionele ongediertebestrijder

Let op deze tekenen:

  • Uitwerpselen kakkerlak herkennen: ze zien eruit als peper- of koffiekorrels. Kakkerlakken laten ook donkere vegen achter op muren, deuren en vloeren.
  • Verscheurde huiden: tijdens de vervelling scheidt een kakkerlak eerst zijn exoskelet van zijn lichaam en komt er dan uit tevoorschijn. Het exoskelet blijft dan achter en ziet eruit als een omhulsel of afgietsel. Kakkerlakhuiden zien eruit als bruine, lege omhulsels van de levende kakkerlak.
  • Geur: kakkerlakken hebben geen uitgesproken geur, maar ze kunnen een onaangename geur verspreiden als ze in grote aantallen aanwezig zijn of als ze gestoord worden. De geur wordt vaak beschreven als muf of olieachtig en kan vrij sterk zijn. Sommige mensen hebben ook een ziekelijk zoete geur gerapporteerd die geassocieerd wordt met kakkerlakken.
  • Eitjes: ze zijn klein, bruin en ovaalvormig. Ze zijn te vinden in de buurt van hun schuilplaatsen en zijn een teken dat er broedende volwassenen in de buurt zijn.
  • Kaakafdrukken: kakkerlakken hebben kaken. Ze kunnen sporen achterlaten op organisch materiaal waarmee ze zich voeden, zoals etensresten, zeep, boeken, hout of eigenlijk alles van organische oorsprong.

Kakkerlakken zijn nachtdieren

Pak uw zaklamp erbij!

Om zeker te weten of er kakkerlakken in uw huis of pand zijn, kunt u het beste 's nachts controleren. Kakkerlakken zijn 's nachts actief en verstoppen zich overdag. Het is daarom makkelijker om ze te zien als het stil en donker is. Ze bewegen zich langs muren en meubels en vermijden het oversteken van open ruimtes.

Kakkerlakken verlaten hun schuilplaatsen vooral om voedsel en water te zoeken, dus uw nachtelijke inspectie moet gericht zijn op plaatsen in de buurt van voedsel- of waterbronnen, zoals kasten, schalen met huisdiervoer, gootstenen of vuilnisbakken.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660