bedwantsen herkennen

Bedwantsen herkennen

Veelvoorkomende tekenen van bedwantsen

Bultjes: Bedwantsbultjes komen vaak voor op de armen, benen, handen, voeten en nek omdat bedwantsen deze lichaamsdelen, die niet bedekt zijn door beddengoed, makkelijker kunnen vinden.

Bloedvlekken: 's Nachts kunnen bedwantsen tegen het laken of de bedhoes worden gedrukt, waardoor ze bloedvlekken achterlaten.

Uitwerpselen: Bedwantsen laten hun uitwerpselen achter rond hun schuilplaatsen. Let op kleine zwarte vlekjes op oppervlakken, meubels en textiel, vooral in de buurt van het bed.

Huid: Als bedwantsen van het ene stadium naar het andere groeien, ontwikkelen ze een nieuwe huid. Ze werpen de oude af, wat te zien is rond hun schuilplaatsen.

Geur: Bedwantsen verspreiden een karakteristieke geur, een beetje zoet maar onaangenaam. Bedwantsen gebruiken deze geur om met elkaar te communiceren.

Bedwantsen: Het duidelijkste teken is natuurlijk het vinden van levende bedwantsen. Ze zijn erg klein en moeilijk te zien omdat ze zich ongelooflijk goed verstoppen. Maar als u op de juiste plekken kijkt, kunt u hun schuilplaatsen vinden.

Eitjes: In de naden en zomen van uw matras kunt u eitjes van bedwantsen vinden.

Hoe groot zijn bedwantsen?

De grootte van bedwantsen hangt af van twee factoren: hun ontwikkelingsstadium en hun voedselinname. Net als de meeste levende wezens worden ze in de loop van hun leven groter. Daarnaast groeien bedwantsen aanzienlijk na het voeden.

Meer weten over de grootte van bedwantsen?

Kies land

    Bel nu 088 548 6660