bedwantsen voorkomen

Bedwantsen voorkomen

Preventieve maatregelen tegen bedwantsen

 • Gebruik een hoes op uw matrassen en boxsprings om te voorkomen dat bedwantsen binnenkomen of ontsnappen. Deze hoezen zijn ontworpen om reeds aanwezige bedwantsen in te sluiten en te voorkomen dat nieuwe bedwantsen de matras of boxspring besmetten.
 • Dicht kieren in de buurt van stopcontacten en leidingen af
 • Na aanschaf nieuwe en/of gebruikte meubels controleren en reinigen voordat deze in het pand geplaatst worden
 • Controleer alle tweedehands kleding en was deze meteen
 • Controleer het bed en de matras regelmatig
 • Was uw beddengoed en textiel zo regelmatig mogelijk op een hoge temperatuur (55°C) om bedwantseitjes te bestrijden
 • Stofzuig regelmatig de matras en alle ruimtes in uw pand. Na het stofzuigen de stofzuigerzak afsluiten en weggooien of de bus legen in een afgesloten plastic zak.

Moet u de buren informeren bij bedwantsen?

Bij een bedwantsen plaag is het raadzaam om uw buren te informeren over het probleem.

Ten eerste omdat sommigen van hen waarschijnlijk ook problemen hebben met bedwantsen in hun pa. Houd in gedachten dat bedwantsen gebruikmaken van gemeenschappelijke ruimtes en gevels (waterleidingen, elektrische draden en telefoonbedrading, etc.) om andere locaties binnen te dringen. Deze verspreiding vindt voornamelijk plaats wanneer commerciële insecticiden worden gebruikt om ze te bestrijden.

Ten tweede, omdat het tegelijkertijd behandelen van verschillende locaties de effectiviteit van de behandeling verhoogt. Het is waarschijnlijk dat uw buren ook bedwantsen hebben en het niet weten. Een professionele inspectie zorgt ervoor dat alle locaties worden gecontroleerd en behandeld. Bedwantsen zijn onzichtbare reisgenoten. Niemand heeft schuld aan hun aanwezigheid in een pand.

Hoe voorkomt u dat u bedwantsen meeneemt tijdens uw reis?

 • Reis met koffers met harde zijkanten en gebruik speciale beschermende zakken met ritssluiting.
 • Controleer de hotelmatras en omgeving op bedwantsen en kleine bloedvlekken.
 • Leg uw reistassen niet op het hotelbed of op het tapijt, maar op alternatieve opbergoppervlakken.
 • Controleer koffers en persoonlijke spullen wanneer u thuiskomt van een reis om er zeker van te zijn dat u niet per ongeluk bedwantsen hebt meegenomen.
 • Bewaar uw vuile was in luchtdichte zakken en was uw kleding bij terugkomst op 60ºC.
 • Google 'de naam van het hotel + bedwantsen'. Als het hotel ooit is geteisterd door dit soort ongedierte, is de kans groot dat een gast er een recensie over heeft geschreven.

Wat u moet doen als er bedwantsen in uw vakantiehuis zitten

Als u hebt ontdekt dat er bedwantsen zitten in het huis dat u hebt gehuurd voor uw vakantie, neem dan onmiddellijk contact op met de eigenaar of de beheerder zodat zij een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf kunnen bellen om de situatie op te lossen.

Zij kunnen u advies geven over wat u met uw spullen moet doen om ervoor te zorgen dat u geen bedwantsen meeneemt.

Hoe voorkomt u een nieuwe bedwantsenplaag?

Zodra de bedwantsenplaag is uitgeroeid, moet u alle voorzorgsmaatregelen nemen die worden aanbevolen door de professionele ongediertebestrijder om herinfectie te voorkomen. Deze voorzorgsmaatregelen zijn vergelijkbaar met de maatregelen die worden aanbevolen voor het voorkomen van bedwantsen.

Bedwantsenbestrijdingsdiensten voor de horeca

Hotels lopen een verhoogd risico op een bedwantsenplaag door het grote verloop van gasten van over de hele wereld.

Een bedwantsenplaag kan moeilijk te ontdekken zijn tot het te laat is en gasten al gebeten zijn. Bedwantsen zijn piepklein (4-5 mm) en zitten overdag meestal verborgen.

Huishoudelijk personeel is cruciaal bij het identificeren van een bedwantsenprobleem. Door te investeren in training voor u en uw medewerkers, bent u in staat om de vroege tekenen te detecteren, weten uw medewerkers wanneer dit te melden en weet u wat te doen.

Kies land

  Bel nu 088 548 6660