bedwantsen spray tegen bedbugs

Zelf bedwantsen bestrijden

Huismiddeltjes die kunnen werken

Bij Anticimex hebben we heel wat gekke verhalen gehoord over wat mensen moeten doen om bedwantsen te verdelgen. Helaas hebben veel doe-het-zelf methodes het tegenovergestelde effect. De resterende bedwantsen in uw pand zullen zich dieper verstoppen. Bedwantsen kunnen zich terugtrekken in uw muren en maandenlang niet eten. Uiteindelijk, na drie tot vijf maanden, komen ze weer tevoorschijn en beginnen de problemen opnieuw.

Hier informeren we u over veelgebruikte doe-het-zelf methodes tegen bedwantsen die kunnen werken en welke u moet vermijden.

Kleding, lakens en ander textiel wassen tegen bedwantsen

Het wassen van stoffen op hoge temperaturen is een zeer efficiënte manier om bedwantsen te elimineren. Het is aan te raden om de kleding op 55°C tot 60°C te wassen en vervolgens 30 minuten in de droger te drogen.

Kleding die u thuis niet kunt wassen, kunt u het beste naar een stomerij of wasserette brengen. Dit is natuurlijk geen manier om permanent van bedwantsen af te komen, omdat ze zich op veel verschillende plaatsen verstoppen.

Deze huismiddeltjes hebben weinig tot geen impact op bedwantsen:

Helpt een anti-bedwantsen spray of ontsmettingsmiddel om van een plaag af te komen?

Nee, anti-bedwantsen sprays of ontsmettingsmiddelen helpen niet om bedwantsen effectief te bestrijden. Bedwantsen zijn 'hyperresistent'.

Met een anti-bedwantsenspray kunt u misschien een aantal volwassen dieren elimineren, maar helaas zijn de sprays niet voldoende voor alle spleten en kieren waar jonge bedwantsen en hun eitjes zich schuilhouden.

Ontsmettingsmiddel helpt alleen om de ruimte die geïnfecteerd is door bedwantsen te desinfecteren. Het helpt helaas niet om ze te bestrijden.

Wees bewust bij het gebruik van chemicaliën

Het gebruik van dit soort anti-bedwants sprays en andere chemicaliën zal leiden tot een verhoogde resistentie bij nieuwe nakomelingen. Warmte- of stoombehandelingen voor bedwantsen werken het beste.

Hoe kunt u bedwantsen voorkomen op reis

  • Controleer de hotelmatras en alle gebieden in de buurt van het bed op levende bedwantsen en kleine donkere bloedvlekjes.
  • Plaats uw koffer niet op het hotelbed of op het tapijt, maar op alternatieve opbergoppervlakken.
  • Controleer koffers en persoonlijke spullen wanneer u thuiskomt van een reis om er zeker van te zijn dat er geen bedwantsen zijn.

Lees meer over onze preventietips om te voorkomen dat u bedwantsen mee naar huis neemt.

Wat moet u niet doen als u zelf probeert van bedwantsen af te komen?

Huismiddeltjes kunnen de plaag verergeren

Omdat het nachtelijke insecten zijn, blijft hun aanwezigheid vaak onopgemerkt tot de bedwantsen zich voeden met het menselijk lichaam en beten achterlaten die jeuk veroorzaken.

Pas dan herkent u het probleem en probeert u het op te lossen. De eerste stap is meestal het gebruik van huismiddeltjes en insecticiden zoals sprays, oliën en andere bovengenoemde methoden, maar houd er rekening mee dat:

  • deze huismiddeltjes niet alle volwassen bedwantsen en hun eitjes doden;
  • u met dergelijke middelen de resistentie van de bedwants verhoogt;
  • bedwantsen zich maandenlang verstoppen in kieren en spleten waar deze huismiddeltjes niet bij kunnen, en dan weer terugkomen;
  • deze middelen niet veilig gebruikt worden.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660