hoe krijg je bedbugs

Hoe krijg je bedwantsen?

Hoe komen bedwantsen binnen?

Bedwantsen houden van reizen, het zijn de jetsetters van de insectenwereld. Als ze een doos, tas of bagagestuk vinden om te verkennen, klimmen ze naar binnen en blijven daar terwijl u verder reist. Eenmaal thuis of in een nieuw hotel aangekomen, komen ze er weer uit.

Door deze liftmethode van de ene plek naar de andere, zijn bedwantsen bijna overal te vinden.

Zijn er nog andere manieren waarop bedwantsen in huis kunnen komen?

 • Via gebruikte meubels of kleding uit een tweedehandswinkel
 • De toepassing van sloophout uit gebouwen waarin bedwantsen aanwezig zijn
 • Gasten kunnen bedwantsen meebrengen via hun kleding of bagage
 • In appartementen migreren ze via de stopcontacten en elektriciteitsleidingen.

Bedwantsen en hygiëne

Is er een verband?

Nee, dit is een veelvoorkomend misverstand. Het maakt niet uit hoe schoon of opgeruimd uw huis is. Als u bedwantsen mee naar huis neemt van vakantie, zullen ze zich waarschijnlijk door uw slaapkamer en huis verspreiden.

Ze zullen elk soort gebouw besmetten als er maar mensen in de buurt zijn. Bedwantsen blijven graag dicht bij hun voedselbron.

Deze misvatting is ontstaan doordat bedwantsen zich graag verstoppen. Onopgeruimde huizen zijn vaak rommeliger, waardoor bedwantsen meer schuilplaatsen hebben en makkelijker onopgemerkt kunnen blijven. Een rommelige plek is ook moeilijker te behandelen.

Kunnen bedwantsen op huisdieren leven?

Bedwantsen kunnen zich voeden met katten of honden als er lange tijd geen mensen in de buurt zijn, maar omdat deze huisdieren vaak op verschillende plaatsen slapen, is het makkelijker voor bedwantsen om in de buurt van mensen te blijven.

Katten en honden hebben veel meer kans om vlooien, teken of mijten te krijgen, die vaak aan het dier gehecht blijven nadat ze het als gastheer hebben gekozen.

Kunnen bedwantsen worden overgedragen via kleding of schoenen?

Meestal niet, tenzij in zeer specifieke gevallen waarbij de bedwantsen binnenkomen via gebruikte kleding, die niet is gecontroleerd of gewassen, of verstopt in de kleding of schoenen van een gast in uw huis.

7 redenen voor de verspreiding van bedwantsen in Nederland

 • Bedwantsen zijn in de loop der jaren sterk geëvolueerd en resistent geworden tegen de meeste insecticiden/biociden.
 • Strengere wetgeving voor het gebruik van agressieve insecticiden.
 • Bedwantsen zijn erg goed in het zich verstoppen in kieren en spleten waar wij niet bij kunnen en zich dan ongemerkt verplaatsen.
 • Toenemende en veranderende reispatronen: reizen wordt goedkoper en mensen profiteren hiervan door vaker te reizen en verre of exotische bestemmingen te bezoeken.
 • Trends zoals couchsurfing en Airbnb brengen reizigers bij u thuis.
 • Nederland is een geliefde toeristische bestemming voor reizigers van over de hele wereld en bedwantsen liften graag mee met reizigers
 • Het verkopen van oude en gebruikte spullen wordt steeds populairder, maar deze kunnen bedwantsen bevatten.

Kies land

  Bel nu 088 548 6660