bestrijden van ratten

Bestrijden van ratten

Een rattenplaag herkennen

Heeft u het vermoeden dat er ratten in uw pand aanwezig zijn? Dan wilt u natuurlijk graag zekerheid. Een rattenplaag herkennen is gelukkig relatief makkelijk. Ratten laten namelijk overal sporen achter, zoals uitwerpselen, loopsporen, knaagschade, nare geuren of een krabbelend geluid.

Als deze tekenen u bekend voorkomen, dan is de kans groot dat u een rattenplaag in uw pand heeft. Het is belangrijk om snel te handelen en direct de hulp in te schakelen van een professionele ongediertebestrijder zoals Anticimex. Ratten planten zich namelijk zeer snel voort. Een rattenkoppel zorgt binnen één jaar voor meer dan 1000 nakomelingen en ratten gaan zeker niet vanzelf weg als ze eenmala een goede nestplaats hebben gevonden.

De risico's van een rattenplaag

Ratten leven graag in de buurt van mensen. Onbewust voorzien wij hen van een warme nestplaats en voedsel. De aanwezigheid van ratten kan echter veel overlast veroorzaken en brengt ook de nodige risico’s met zich mee, zoals:

  • Financiële kosten door schade, productiestops en besmette goederen;
  • Reputatieschade en vertrouwensverlies bij klanten en medewerkers;
  • Schade aan uw voorraad en infrastructuur;
  • Besmettingsgevaar vanwege de ziektekiemen die ratten bij zich dragen.

Ratten bestrijden met Anticimex

Anticimex helpt bij rattenproblemen. Onze kundige en gekwalificeerde experts weten precies hoe ze snel, effectief en discreet een rattenplaag moeten bestrijden. De bewezen methode van Anticimex bestaat uit vier stappen:

Stap 1: onderzoek

We beginnen met een uitgebreide inspectie van uw gebouw en uw omgeving. We achterhalen hoe de rat is binnengedrongen, om welke soort rat het gaat en hoe groot de rattenplaag is. Daarnaast achterhalen we waar de ratten zich verschuilen en identificeren we de toegangswegen.

Stap 2: regelgeving en normen

Als bedrijf zijn er veel regels en richtlijnen waar u aan moet voldoen. Bij Anticimex zijn we volledig op de hoogte van al deze regels en normeringen. We helpen bedrijven met het voldoen aan deze regels door ratten professioneel te bestrijden.

Stap 3: bestrijdingsmethode bepalen

Iedere situatie vraagt om een specifieke aanpak. Na de grondige inspectie hebben we een compleet beeld van uw situatie. We stellen vervolgens een ongediertebestrijdingsplan op om uw rattenprobleem op te lossen, volledig op maat gemaakt voor optimaal effect.

Stap 4: bestrijding en preventie

Natuurlijk kijken we ook verder naar de toekomst. U wilt de ratten niet alleen bestrijden, u wilt ze in de toekomst ook voorkomen. Nadat we uw huidige rattenprobleem hebben opgelost, monitoren we uw bedrijf 24/7 om toekomstige rattenplagen te voorkomen. Dit doen we aan de hand van een uitgebreid en op maat gemaakt preventieplan.

Anticimex helpt u ratten bestrijden in uw sector

Een rattenplaag kan voorkomen in diverse sectoren en het is belangrijk dat uw ongediertebestrijder hun aanpak aanpast aan uw specifieke situatie. Bij Anticimex hebben we ervaring met het bestrijden van ratten in deze sectoren. Met deze ervaring kunnen we een efficiënt en effectief plan van aanpak opstellen. Uiteraard houden we hierbij rekening met de HACCP normeringen en werken we in overeenstemming met de NVWA-vereisten. Zo lossen we uw rattenprobleem snel en discreet op, zonder dat uw klanten hier last van hebben.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660