bruine ratten bestrijden

Bruine ratten bestrijden

De bruine rat herkennen

Heeft u het vermoeden dat er ratten aanwezig zijn in uw pand? Uitwerpselen, loopsporen, geluiden en knaagsporen zijn tekenen dat er knaagdieren - zoals ratten of muizen - in uw pand aanwezig zijn.

De bruine rat heeft een stevige bouw. Helemaal vergelijken met de zwarte rat - die ook actief is in Nederland. De bruine rat heeft een stompe snuit en een dikke, vrijwel kale staart die korter is dan het lichaam. De rug van deze rat is grijsbruin en de buik is lichter van kleur. Volwassen bruine ratten worden zo'n 22 tot 30 cm groot en wegen maximaal 500 gram.

De bruine rat is de meest voorkomende rattensoort in Nederland. Bruine ratten kunnen zich goed aanpassen aan hun omgeving en kunnen graven, zwemmen en klimmen. De bruine rat is met name 's nachts actief. De rat eet 15 tot 20 gram per dag en heeft een uitstekend reukvermogen.

Bruine ratten bestrijden met Anticimex

Anticimex helpt bij rattenproblemen. Onze experts weten precies hoe ze snel, effectief en discreet bruine ratten kunnen bestrijden. Anticimex volgt de richtlijnen van IPM en voldoet aan alle certificeringen voor plaagdierbestrijding. De bewezen methoden van Anticimex voor het bestrijden van ratten bestaat uit vier stappen:

Inspectie  

De eerste stap is een grondige inspectie van uw gebouw en omgeving. We achterhalen hoe de rat uw pand is binnengedrongen, om welke soort rat het gaat en wat de omvang van de rattenplaag is. Daarnaast achterhalen waar de ratten zich verschuilen en identificeren we de toegangswegen.

Regelgeving en normen 

In de verschillende branches zijn er allerlei regels, richtlijnen en normen op het gebied van ongediertebestrijding. Bij Anticimex zijn we volledig op de hoogte van deze regels en normeringen. We ondersteunen bedrijven bij het behalen van hun certificering door bruine ratten professioneel te bestrijden.

Bestrijdingsmethode bepalen

Aan de hand van de inspectie hebben we een compleet beeld van uw specifieke situatie. Bij Anticimex maken we altijd een ongediertebestrijdingsplan op maat, zo kunnen we snel handen en bruine ratten effectief bestrijden.

Bestrijding en preventie

Ongediertebestrijding gaat verder dan alleen het oplossen van het huidige probleem. We kijken ook verder naar de toekomst. Bij Anticimex is plaagdierbeheersing en preventie een prioriteit. Met Anticimex Smart voorkomen we toekomstige problemen en monitoren we uw bedrijf 24/7 tegen plaagdieren zoals bruine ratten.

Bouwkundige wering

Als ratten eenmaal in uw pand aanwezig zijn, is bestrijding de enige oplossing. Voor de toekomst is het echter vele malen effectiever, goedkoper en veiliger om ratten te voorkomen. Anticimex helpt u toekomstige problemen te voorkomen door een bouwkundige inspectie uit te voeren. Zo kunnen we achterhalen waar de ratten uw pand zijn binnengekomen. Vervolgens voeren we de nodige maatregelen uit om toekomstige overlast van ratten te voorkomen.

Anticimex helpt u bruine ratten bestrijden in uw sector

Ratten kunnen in vrijwel elke sector voorkomen. Het is belangrijk dat uw ongediertebestrijder hun aanpak aanpast aan uw specifieke situatie. Bij Anticimex hebben we ervaring met het bestrijden van ratten in diverse sectoren. Deze ervaring helpt ons bij het opstellen van een efficiënt en effectief plan van aanpak. Natuurlijk letten we hierbij op de HACCP normeringen en werken we in overeenstemming met de NVWA-vereisten. Zo lossen we uw rattenprobleem snel en discreet op, zonder dat uw klanten hier overlast van ervaren.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660