Ganzen

Het bestrijden en voorkomen van vogeloverlast is specialistisch werk. Wij hebben jarenlange ervaring met het oplossen van vogeloverlast, waaronder ook ganzen verjagen. Wij bieden verschillende oplossingen zoals netten, pinnen, draden, etc.

Welke soorten ganzen zijn er?

Er zijn vijf verschillende soorten ganzen:

  • Nijlgans: Lichtbruin met roodbruine bovendelen, beige-grijze onderdelen en donkere buikvlek, groot wit vleugelveld, donkere vlek rond het oog, vale roze snavel en lange dofroze poten.
  • Brandgans: Kleine gans met een opvallend grijs en zwart verenkleed, lichtgrijze onderzijde, donkergrijze rug met lichte dwarsbanden en een witte kop.
  • Grauwe gans: Grote gans, egaal grijsbruin met oranje-roze snavel, licht roze poten en asgrijze bovenvleugels.
  • Canadese gans: Grote, grijsbruine gans met een lange hals, zwarte kop en hals, een witte kin en oorstreek en een lichte borst.
  • Kolgans: Kleinere, grijsbruine gans, met oranje rode poten, witte bles en zwarte dwarsstrepen op de borst.

De ontwikkeling & leefwijze van ganzen

De gans komt voor in een waterrijke omgeving, zoals nabij water- en rietmoerassen, weidegebieden, meren en rivieren. De gans broedt op de grond en heeft één legsel per jaar met de grote van 5 tot 6 eieren, behalve de nijlgans welke op grotere hoogten broedt. Voedsel: als planteneters eten ze voornamelijk gras, maar ook wel gewassen, zoals granen, bieten, aardappelen, peulvruchten, groenten. Ze zoeken hun voedsel zowel op akkers als op weidegronden.

Welke overlast veroorzaken ganzen?

Op het land is vraatschade aan gewassen, zoals granen, mais, bietengroenten en gras een probleem. Maar ook het vertrappen en verslepen van de grond en het bevuilen van het grasland met uitwerpselen is geen prettige kwestie. Soms kan er ook geluidoverlast in een woonomgeving zijn. Particulieren zullen hiervan niet snel overlast ondervinden.

Hoe kunt u overlast van ganzen voorkomen?

U kan ganzen het beste weren met een vogelverschrikker of door middel van vlaggen, knalapparaten, schriklinten, ritselfolie, nabootsing roofvogel of een fladderprojectiel. Een aantal ganzen zijn, met hun nesten, een beschermde diersoort. Hierdoor is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met het bestrijden of weren van de ganzen.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660