Schade van vogels voorkomen

Schade van vogels voorkomen

Vogels zijn belangrijk in de natuur. Ze verspreiden zaden waardoor ze andere planten bestuiven. Het is belangrijk om vogels te beschermen. Tegelijkertijd kunnen ze ook veel overlast bezorgen én schade aanrichten aan panden en monumenten. Met name duiven en meeuwen veroorzaken veel problemen in stedelijke gebieden.

Door preventieve maatregelen te nemen, kan schade van vogels worden voorkomen en is uitroeien van soorten niet nodig. Maar hoe kunt u dan die vervelende schade van vogels voorkomen?

Vogelnesten voorkomen

Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat vogels zich in en rondom uw gebouw nestelen. Door uw gebouw onaantrekkelijk te maken voor vogels, kunt u uzelf veel schade en kosten besparen.

Bird Wire

Vogeldraden zijn metalen draden die op een afstand geplaatst worden boven een oppervlakte. Zo wordt het voor vogels lastig om ergens te rusten of broeden. Vogeldraden zijn effectief en discreet, deze oplossing valt minder erg op dan vogelpinnen bijvoorbeeld.

Vogelpinnen

Vogelpinnen bestaan er in verschillende soorten voor verschillende vogels. Korte pinnen worden veelal gebruikt bij overlast van duiven. Als u overlast heeft van meeuwen dan heeft u langere pinnen nodig. Het nadeel aan vogelpinnen is dat het nogal opvallend is. Voor sommige gebouwen, zoals monumenten, is dat niet wenselijk. Ook voor vogelwering bij monumenten bent u bij Anticimex aan het juiste adres.

Vogelnetten

Vogelnetten worden afgestemd op het type vogel die in uw geval overlast veroorzaakt. De maaswijdte is namelijk afhankelijk van de grote van de vogel. Op deze manier wordt de toegang tot bepaalde doorgangen of structuren afgesloten voor vogels, waardoor zij zich hier niet kunnen nestelen. Dit wordt door Anticimex regelmatig toegepast bij monumenten.

Elektropuls draden

Het gebruik van elektropuls draden tegen vogels is zeer effectief en de minst zichtbare oplossing. De werking kunt u vergelijken met schrikdraad langs en weiland. De stroomstootjes geven een onprettig gevoel, maar zijn onschadelijk voor de vogels. Bij Anticimex maken we gebruik van strips die nauwelijks zichtbaar zijn en daardoor dus ook geschikt voor monumentale panden.

Tips om vogels zelf op afstand te houden

Een echte vogelplaag is lastig zelf te bestrijden, maar er zijn wel manieren om vogels op afstand te houden.

Geef ze geen toegang tot voedsel of water

Vogels leven graag dichtbij mensen omdat wij ze een constante toegang tot voedsel geven. Als u de kans op vogeloverlast wil verkleinen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw vuilnisbakken goed zijn afgesloten en dat u geen voedsel of water buiten laat staan.

Creëer een onaangename omgeving

De meeste vogels kunnen slecht tegen glimmende voorwerpen. De lichtflitsen en bewegingen kunnen de vogels verassen en wegjagen. Als u glimmende voorwerpen zoals aluminiumfolie, cd’s of reflecterende tape ophangt, kunt u de kans op een vogelplaag dus verkleinen.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660