hoe ratten bestrijden

Hoe ratten bestrijden?

Wat voor risico’s en schade veroorzaken ratten?

Wanneer u overlast ervaart van ratten, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk van deze plaagdieren af. Ze zorgen namelijk voor schade en de aanwezigheid van ratten brengt ook nog eens grote risico’s met zich mee. Ratten creëren onveilige situaties door te knagen aan kabels en andere materialen. Dit kan leiden tot kortsluiting of zelfs brand. Daarnaast kunnen ratten uw voorraad besmetten, waardoor deze niet meer bruikbaar is en dus vernietigd moet worden. De financiële gevolgen hiervan kunnen hoog oplopen. Als klanten of partners zien dat er ratten in uw pand aanwezig zijn, zorgt dat ook nog eens voor flinke reputatieschade.

Hoe kunt u ratten bestrijden?

Ratten bestrijden is niet makkelijk. Ratten zijn intelligente knaagdieren die snel leren en vallen en andere afweermethoden weten te ontwijken. Ze kunnen zelfs resistent worden tegen bepaalde soorten rattengif. Bij Anticimex raden we het gebruik van rattengif ook zeker af. Er zijn namelijk veel effectievere en zeker veiligere methodes om ratten te bestrijden.

Ratten bestrijden versus ratten voorkomen

Bij Anticimex geloven we in het belang van preventieve plaagdierbeheersing. Het is namelijk vele malen makkelijker, goedkoper en effectiever om een rattenplaag te voorkomen dan het is om een rattenplaag te bestrijden.

Wij gebruiken Anticimex Smart om ratten af te vangen en de omgeving te monitoren. De sensoren en camera’s houden uw omgeving in de gaten en rapporteren direct aan ons datacenter. Als onze technici activiteit van ratten vermoeden, dan wordt er direct een lokale en professionele ongediertebestrijder naar u toe gestuurd. Zo pakken we het probleem bij de bron aan en geven we ratten geen schijn van kans in uw bedrijf.

Kunt u zelf ratten bestrijden?

Zelf ratten bestrijden is geen eenvoudige klus. Daarnaast is het gebruik van rattengif of rodenticiden enkel toegestaan voor professionele ongediertebestrijders onder zeer strikte voorwaarden. Zelf ratten bestrijden kan de plaag verergeren en is daarom niet aan te raden. De huismiddeltjes die u op internet tegenkomt zijn beslist niet effectief tegen het bestrijden van een rattenplaag.

Hoe wij ratten bestrijden in 4 stappen met Anticimex Smart

Analyse  

We beginnen altijd met een grondige inspectie van uw locatie. We analyseren uw situatie en delen onze bevindingen met u. Gebaseerd op ons onderzoek stellen we een plan van aanpak op om de ratten te bestrijden. Daarnaast maken we ook een preventieplan om toekomstige overlast te voorkomen. 

Wering  

Conform IPM geven we advies over plaagdierwering en bestrijding. Onze specialisten helpen om een huidige plaag te bestrijden en een toekomstige plaag te voorkomen.

Installatie  

Op basis van een preventieplan installeren we een netwerk van strategisch geplaatste sensoren. Deze sensoren detecteren plaagdieren én schakelen ze uit. De Smart vallen rapporteren aan ons datacenter zodat we precies weten wat er speelt in uw bedrijf.

Service  

Na de installatie zal u ons nog regelmatig zien voor inspecties, analyses en controles. We houden uw situatie altijd nauw in de gaten en we maken aanpassingen in het preventieplan indien nodig. Natuurlijk houden we u ook op de hoogte van alles wat we doen.

Hoe ratten bestrijden in uw sector?

Ratten kunnen voorkomen in diverse sectoren. Een professionele ongediertebestrijder moet een plan van aanpak maken dat is afgestemd op de regels en richtlijnen binnen uw sector. Daarnaast moet ook rekening gehouden worden met uw specifieke situatie. Bij Anticimex hebben we ervaring binnen diverse sectoren en werken we in overeenstemming met de HACCP-normeringen en de NVWA-vereisten. Zo lossen we uw rattenprobleem snel en discreet op, zonder dat uw klanten hier last van hebben.

Anticimex helpt ratten bestrijden in de volgende sectoren:

Kies land

    Bel nu 088 548 6660