rattenplaag Nederland

Rattenplaag Nederland

Een rattenplaag bestrijden in Nederland

Ratten zijn intelligente dieren die snel leren om vallen te ontwijken en gewend raken aan afweermethoden zoals geuren en geluiden. Ze kunnen zelfs resistent worden voor bepaalde soorten rattengif. In Nederland is het gebruik van rattengif verboden en zeker in steden niet de meest effectieve en veilige manier om ratten te bestrijden.

Een rattenplaag groeit in een razend tempo. Zonder ingrijpen wordt het steeds lastiger om ratten effectief te bestrijden. Steden bieden daarbij goede leefomstandigheden voor de ratten. Ze hebben hier veilige nestplekken en onbeperkte toegang tot voedsel door het afval dat mensen achterlaten. Dit leidt ertoe dat ratten zich hier nestelen en voortplanten, waardoor de rattenplaag alleen maar groter wordt.

Rattenplaag in Nederland

In Nederland zien we steeds meer overlast van ratten. Ratten profiteren van de aanwezigheid van mensen. Wij laten ons afval en onze voedselresten slingeren en hier komen de ratten op af. Ratten bestrijden is ingewikkeld en vergt een professionele ongediertebestrijder die ervaring heeft met ratten bestrijden in gemeenten.

Daarnaast werkt een preventieve aanpak veel beter. Ratten voorkomen is namelijk een heel stuk makkelijker dan ratten bestrijden. Bij Anticimex maken we gebruik van Anticimex Smart. Onze Smart systemen helpen om overlast en schade van ratten te voorkomen.

Een rattenplaag bestrijden en voorkomen in 4 stappen

Als er sprake is van een rattenplaag in uw stad of gemeente is het van groot belang dat u snel in actie komt. Eén rattenkoppel zorgt voor meer dan 1.000 nakomelingen. Om te voorkomen dat een rattenplaag uit de hand loopt, is snel handelen essentieel.

Stap 1: Onderzoek

Bij Anticimex beginnen we altijd met een grondige inspectie van de omgeving. We onderzoeken waar de ratten vandaan komen, om welke soort rat het gaat en hoe groot de rattenplaag is. Daarnaast identificeren we mogelijke nestplekken en toegangswegen.

Stap 2: Regelgeving en normen

Bij Anticimex werken we volgens IPM en zijn we op alle vlakken gecertificeerd als professionele ongediertebestrijders. We helpen bedrijven voldoen aan alle regels rondom plaagdiermanagement, zodat u zonder zorgen uw bedrijf kunt runnen.

Stap 3: Plan van aanpak

Bij Anticimex stellen we voor iedere situatie een specifiek plan van aanpak op. Aan de hand van dit plan gaan we aan de slag met het bestrijden van de plaagdieren.

Stap 4: Bestrijding en preventie

Alleen met het bestrijden van de huidige rattenplaag bent u nog niet klaar. Bij Anticimex combineren we plaagdierbestrijding met preventie. Met Anticimex Smart monitoren we uw omgeving 24/7 om een toekomstige rattenplaag te voorkomen. Dit doen we aan de hand van een op maat gemaakt preventieplan.

Een rattenplaag bestrijden en voorkomen met Anticimex

Anticimex helpt overlast van ratten tegen te gaan in steden en gemeenten, zoals Amsterdam en Maastricht . Daarnaast helpt Anticimex ook kleine en grote bedrijven met het bestrijden en voorkomen van ratten. Dat doen we voor diverse sectoren, zoals:

Kies land

    Bel nu 088 548 6660