rattenverdelger

Rattenverdelger

Hoe kunt u een rattenplaag herkennen?

Ratten verblijven graag in de nabijheid van mensen. Ze verschuilen zich vaak in plafonds, opslagruimtes en kelders. In Nederland komen de bruine en zwarte rat veel voor.

Ratten zijn met name 's nachts actief, waardoor een rattenplaag herkennen soms lastig is en vaak pas laat wordt opgemerkt. Ratten laten sporen achter die wijzen op hun aanwezigheid, zoals:

  • Uitwerpselen: rattenkeutels zijn bruingrijs van kleur en ongeveer 2 centimeter lang en een halve centimeter dik.
  • Smeersporen: op plekken waar ratten vaak passeren ontstaat een bruin tot zwart loopspoor.
  • Knaagschade: de tanden van ratten blijven continu groeien, om de tanden kort en scherp te houden knagen ratten continu aan kabels, hout, kunststof en zelfs beton.
  • Gescheurd materiaal: ratten gebruiken isolatiemateriaal, karton, papier en textiel om een nest te maken.
  • Geuroverlast: in de buurt van nestplaatsen en looppaden ruikt men een indringende geur.
  • Geluidshinder: een krabbelend geluid langs muren en plafonds.

Als u deze tekenen herkent, is het belangrijk om direct contact op te nemen met een professionele rattenverdelger. Ratten planten zich enorm snel voort en kunnen heel veel problemen veroorzaken binnen uw bedrijf. Hoe langer u wacht, hoe groter de kans op schade en gezondheidsrisico’s.

Ratten verdelgen in vier stappen met Anticimex

Zijn er tekenen van een rattenplaag in uw bedrijf? Neem dan direct contact op met een professionele rattenverdelger. Anticimex helpt bedrijven, gemeentes en steden bij overlast van ratten. Met onze innovatieve en effectieve aanpak kunnen we snel en discreet ratten verdelgen en toekomstige problemen voorkomen. Onze bewezen methoden voor het verdelgen van ratten in vier stappen:

Stap 1: Onderzoek

We beginnen met een grondige inspectie van uw pand en de omgeving. Hierbij kijken we hoe de rat het pand is binnengekomen, wat voor soort rat het is en wat de omvang van de rattenplaag is. Daarnaast identificeren we de schuilplekken en toegangswegen.

Stap 2: Regelgeving en normen

Als bedrijf heeft u te maken met bepaalde normeringen en regels waaraan u moet voldoen. Een HACCP-ongediertepreventieplan is een van die vereisten. Anticimex helpt u bij het maken van een ongediertepreventieplan dat aansluit bij de benodigde certificeringen.

Stap 3: De bestrijdingsmethode bepalen voor het verdelgen van ratten

Bij Anticimex passen we onze bestrijdingsmethode aan naar de specifieke situatie. Ieder bedrijf en iedere rattenplaag is anders en wij zoeken altijd naar de meest effectieve en efficiënte methode. Zo kunnen we de ratten verdelgen zonder dat uw bedrijf daaronder hoeft te leiden.

Stap 4: Ratten verdelgen en 24/7 monitoren

Het verdelgen van de ratten is slechts een deel van de oplossing. U wilt namelijk ook toekomstige plagen voorkomen. Bij Anticimex geloven we in plaagdierpreventie, want voorkomen is niet alleen beter dan genezen – het is ook nog eens goedkoper, veiliger en simpelweg noodzakelijk.

Dé rattenverdelger voor uw sector

Ratten kunnen in vrijwel elke sector voorkomen. Het is belangrijk dat uw rattenverdelger hun aanpak aanpast aan uw specifieke situatie. Anticimex heeft ervaring met het verdelgen van ratten in verschillende sectoren. Met deze ervaring kunnen we een efficiënt en effectief plan van aanpak opstellen voor het verdelgen van ratten. Uiteraard letten we hierbij op de HACCP-normeringen en werken we in overeenstemming met de NVWA-vereisten. Zo lossen we uw rattenprobleem snel en discreet op, zonder dat uw klanten hier overlast van ervaren.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660