kakkerlakken in keuken

Welk type ongedierte vind ik in de voorraadkast?

Blogartikel

Ongedierte in opgeslagen producten of plaagdieren in de voorraadkast zijn kevers, motten, (fruit)vliegen of mijten en andere kruipende insecten. Zij besmetten jaarlijks tot wel duizenden alledaagse voedselproducten.

Graanklanders en meelmotten boren bijvoorbeeld een gaatje in een graan- of maïskorrel en leggen daar hun eitjes in. Als deze eitjes tijdens het productieproces in de voedselproducten worden gedeponeerd en de besmette voeding wordt gekocht in de winkel, kan een infestatie thuis ontstaan.

Kakkerlakken verstoppen zich traditioneel in warme omgevingen, dichtbij frigo's, achter ovens en rond productielijnen. Ze vervuilen de omgeving en het product met hun uitwerpselen, ootheca's en urine.

Gevolgen van een voorraadinsectenprobleem

Elk jaar moeten supermarkten producten terugroepen, meldingen uitsturen over gecontamineerde voeding of lezen we nieuwsberichten over insecten(resten) in ons eten. Naar schatting zouden we elk jaar, duizenden insectenfragmenten, eieren en ander dierlijk afval opeten zonder dat te beseffen.

In de VS publiceert de FDA toegestane toleranties voor zaken als insectenfragmenten en knaagdierhaar in voedingsproducten. Als consument kan u hier niet zo veel aan doen, bedrijven daarentegen kunnen een professionele plaagdierpreventiepartner onder de arm nemen om dit te voorkomen.

Anticimex voorkomt vooraadinsecten in uw keukenkast.

Voedingsbedrijven werken samen met Anticimex om dit soort infestaties net proactief te voorkomen, zodat dit niet hoeft te gebeuren.

  • We identificeren de risicozones binnen het bedrijf: productielijnen, ingrediënten die binnenkomen en opgeslaan worden, sanitaire, server en eetruimtes, industriële keukens of serverruimtes en maken een risicoanalyse op.
  • Aan de hand van de risicoanalyse stippelen we de lijnen uit van het HACCP-ongediertepreventieplan: 24/7 monitoring, proofing van het gebouw, weringsmaatregelingen, hygiëneplan, sensibilisering bij de medewerkers op de werkvloer en de nodige beheersingsmiddelen.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660