ongediertebestrijding restaurant

Waarom elk restaurant nood heeft aan professionele ongediertebestrijding

Blogartikel

Wanneer in de krant of op televisie een verhaal doet over een restaurant, goed of slecht, vertellen de kijkers vaak waar het restaurant om bekend staat. Dat kan een frituur zijn met de hoogste burger of een restaurant waar u muskusrat kan proeven. Ze gebruiken vaak beschrijvende woorden zoals 'uniek', 'fantastische ervaring', gezellige sfeer enz. Dit is geweldige exposure voor uw restaurant.

Nieuwsberichten kunnen echter ook uw restaurant, tearoom, brasserie of eetcafé schaden. En ongedierte is hier koploper als het gaat om verkrijgen van slechte reclame of negatieve mond-tot-mondreclame wanneer ongedierte gemeld wordt.

Er is zijn heel wat soorten ongedierte die overlast kunnen veroorzaken in uw restaurant en als eigenaar kent u ze maar al te goed.

De aanwezigheid van vliegen, kakkerlakken, knaagdieren en voorraadinsecten hebben geleid tot het tijdelijk of permanent sluiten van restaurants in heel Nederland. Het is niet enkel ziekteverspreidend ongedierte dat problemen veroorzaakt.

Met een professionele en gecertificeerde partner voor ongediertebestrijding voorkomt u schade en dus onnodige kosten. Uw ongediertebestrijder zal een HACCP-ongediertepreventieplan opstellen op maat van uw restaurant en in lijn met uw hygiënebeleid. Als u dit nauwlettend opvolgt, kunnen u, uw medewerkers en uw gasten de volgende voordelen verwachten:

  • Bescherming tegen mislukte audits of NVWA-controles: als u een negatief advies ontvangt over uw hygiënebeleid kan dit betekenen dat u de deuren mag sluiten, tijdelijk of permanent. Daarnaast is het mogelijk dat u ook een stevige boete ontvangt.
  • Bescherming van uw reputatie: u moet jaren werken om een goede reputatie op te bouwen, laat die niet kapotmaken door ongewenste gasten. Onze professionele ongediertebestrijders weten hoe ze ongedierterisico's moeten identificeren en voorkomen zodat uw klanten er niet mee in contact zullen komen. Als de aanwezigheid van ongedierte opgemerkt wordt door een klant die gauw een gsm bovenhaalt, kunnen de beelden snel online circuleren.
  • Bescherming van uw eigendom: ratten of muizen, maar ook houtinsecten kunnen de (infra)structuur van uw gebouw aantasten en in het ergste geval brandgevaar veroorzaken door elektriciteitskabels door te knagen. Permanente monitoring van uw eigendom en weringsadvies houdt het ongedierte buiten.
  • Verhoogde werknemerstevredenheid: ongedierte heeft niet enkel een impact op uw business of klanten, ook uw medewerkers komen ermee in aanraking. Dit laat een onveilig of onhygiënisch gevoel na. Werken in een ongediertevrije omgeving boost het welzijn op de werkvloer.
  • Duurzame oplossingen: doe-het-zelf of huis-tuin-en keukenmiddeltjes kunnen vaak leiden tot de escalatie van het ongedierteprobleem en het creëren van gezondheidsrisico's. Een gecertificeerde pest control partner kiest de meest duurzame oplossing op maat van uw situatie om risico's te reduceren.

Anticimex, uw gecertificeerd partner in heel Nederland.

Als u nog niet samenwerkt met een professionele plaagdierpartner of u werkt samen met een niet-gecertificeerd bedrijf, dan is het tijd om de (over)stap te zetten. Neem contact op met Anticimex, wij komen graag langs voor een vrijblijvende inspectie en advies op maat.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660