muizen afschrikken

Muizen afschrikken

Waarom muizen afschrikken?

Muizen afschrikken is een vorm van preventieve plaagdierbeheersing. Het doel is om schade en overlast te voorkomen. Dit is niet alleen vele malen makkelijker en effectiever, maar ook goedkoper dan muizen bestrijden. U bespaart namelijk kosten voor het herstel van de schade en het bestrijden van de muizenplaag. Daarnaast kunt u zo ook negatieve publiciteit en slechte reviews voorkomen, de schade hiervan is namelijk heel lastig te herstellen.

Muizen afschrikken met geluid, geur of andere trucjes?

Op internet zijn er heel wat middeltjes te vinden die muizen moeten afschrikken. Uien, theezakjes, ultrasone geluiden, peper en noem het maar op. Het kan misschien wel zo zijn dat muizen niet van deze dingen houden, maar dit is absoluut geen effectieve manier om muizen af te schrikken. Als u deze middeltjes op de verkeerde manier gebruikt, jaagt u de muizen misschien wel uw pand in. Uit ervaring kunnen we zeggen dat deze middeltjes zeker geen effectieve bescherming bieden tegen een muizenplaag.

Hoe kan ik muizen afschrikken?

Het doel van muizen afschrikken is voorkomen dat muizen zich in uw bedrijf nestelen. Hiervoor is het belangrijk dat uw pand geen geschikt habitat is voor de muizen. Dit begint bij het voorkomen van voedselaanbod. Muizen zijn altijd op zoek naar een warme nestplek en voedsel, u moet ervoor zorgen dat ze dit niet vinden in uw bedrijf. Ruim voedselresten goed op en gebruik dichte verpakkingen.

Daarnaast kan Anticimex ook helpen met bouwtechnische aanpassingen om te voorkomen dat muizen een schuil- of nestplaats vinden binnen uw bedrijf. Hiervoor gebruiken we de richtlijnen van Integrated Pest Management. Onze experts weten precies hoe en waar muizen zich graag nestelen. Deze kennis en ervaring gebruiken ze om uw bedrijf ongeschikt te maken voor muizen.

Ten slotte is het belangrijk dat muizen geen manier hebben om uw bedrijf binnen te dringen. Anticimex doet een uitgebreide inspectie van uw locatie om te achterhalen waar muizen eventueel binnen zouden kunnen komen. Dit kan zijn via gaten, scheuren of kieren in de muur. Wij kunnen u ook helpen bij het maken van bouwtechnische aanpassingen om te voorkomen dat muizen uw pand binnendringen.

Muizen afschrikken met Anticimex Smart

De eerste stap in het voorkomen van muizen is zorgen dat uw pand geen geschikt habitat is. Muizen zijn nieuwsgierige, slimme beestjes en de huismuis kan door een opening van slechts 6 millimeter alsnog uw pand binnendringen. Met enkel deze preventieve maatregelen is uw bedrijf dus niet volledig beschermd.

Bij Anticimex gebruiken we innovatieve, slimme systemen om een muizenplaag te voorkomen. Anticimex Smart is een digitaal en duurzaam systeem waarmee we uw omgeving 24/7 monitoren op de aanwezigheid van muizen en andere plaagdieren. Deze slimme vallen communiceren met ons Smart Data Center, waar we een melding krijgen bij activiteit. Zo weten we direct als er muizen in uw pand aanwezig zijn en dan kunnen we snel ingrijpen voordat de muizen zich voortplanten.

Alle Anticimex Smart oplossingen zijn volledig gifvrij. Sinds januari 2024 is het voor particulieren niet meer toegestaan om gif te gebruiken bij het bestrijden van muizen. Professionele ongediertebestrijders mogen dit wel gebruiken, maar gif is natuurlijk een risico. Het gebruik van gif is slecht voor het milieu en kan zorgen voor een onveilige werkomgeving als het gif zich verspreidt binnen uw pand. Daarnaast kan het gebruik van gif leiden tot doorvergiftiging van andere dieren als deze de vergiftigde muizen opeten.

Al deze risico’s worden vermeden wanneer u gebruikmaakt van Anticimex Smart. Daarnaast zijn deze vallen ook vele malen effectiever en besparen ze u de kosten van het bestrijden en van het herstel van schade.

De werkwijze van Anticimex bij muizen afschrikken

Anticimex helpt bedrijven, steden, gemeentes en overheden met muizenproblemen.Met onze jarenlange ervaring, uitgebreide kennis en innovatieve systemenhebben muizen geen schijn van kans in uw bedrijf. Wij geloven in preventieve plaagdierbeheersing, dit is beter, makkelijker en goedkoper dan bestrijding. Dit doen we volgens de richtlijnen van Integrated Pest Management.

1. Analyse  

De eerste stap is een grondige analyse en inspectie. Dit doen we om een compleet beeld te krijgen van uw specifieke situatie. Dit helpt ons om de meest effectieve strategie op maat te ontwikkelen om muizen te voorkomen in uw bedrijf.

2. Wering  

Aan de hand van de IPM-richtlijnen geven we advies over de beste strategie om muizen te voorkomen in uw bedrijf. Onze weringsspecialisten gebruiken hun jarenlange ervaring en kennis om een preventieplan op te stellen. 

3. Installatie  

Aan de hand van de resultaten van de analyse en het preventieplan gaan we, met uw akkoord, aan de slag met de installatie. We installeren de strategisch geplaatste sensoren. Deze sensoren detecteren muizen en schakelen ze direct uit.

4. Service  

Anticimex voert regelmatig inspecties uit, analyseert de data, controleert de vallen en optimaliseert het preventieplan waar nodig. Zo beschermen we uw bedrijf nu en in de toekomst. We betrekken u hierbij en houden u altijd op de hoogte van de situatie.

Een muizenplaag bestrijden in diverse sectoren

Een muizenplaag kan voorkomen in diverse sectoren en de aanpak van het bestrijden en voorkomen van een muizenplaag kan ook sterk verschillen per sector. Bij Anticimex hebben we ervaring met het bestrijden van een muizenplaag in deze sectoren, waardoor we een efficiënt en effectief plan van aanpak kunnen opstellen. Uiteraard volgens HACCP normering en in overeenstemming met NVWA-vereisten. Zo bent u snel en discreet van uw muizenprobleem af, zonder dat uw klanten hier overlast van ervaren.

Is het te laat om muizen af te schrikken?

Als de muizen eenmaal in uw bedrijf aanwezig zijn, dan is het helaas te laat voor een preventieve aanpak. Dan is muizen bestrijden de enige oplossing. Anticimex helpt u de muizen snel, discreet en effectief uit uw bedrijf te verwijderen en beschermt uw bedrijf tegen een toekomstige muizenplaag.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660