duivenwering balkon

Duivenwering voor het balkon

Duiven en andere vogels van het balkon weghouden - zo doet u dat!

Duiven kunnen het balkon vervuilen door hun opgehoopte nestmateriaal en de duivenuitwerpselen. De ammoniakgeur veroorzaakt door de uitwerpselen en geluidsoverlast maakt het moeilijk lange tijd of aangenaam op het balkon of terrasje te vertoeven. Wij laten u zien hoe u de duiven doeltreffend van het balkon weghoudt.

Wist je dat kattennetten op precies dezelfde manier werken?

Als u katten als huisdier houdt en een balkon hebt, zijn deze netten ook ontworpen om te voorkomen dat katten van het balkon springen of vallen. Deze vogelnetten houden echter ook duiven en andere vogels van het balkon. Kattennetten zijn er ook in zwarte of transparante versies met kleine en grote mazen.

Anticimex - Efficiënte & permanente duivenweringsystemen

Anticimex biedt, als dé specialist in vogelwering, een groot scala aan mogelijkheden voor verschillende soorten vogels (duiven, kauwen, meeuwen en mussen...). Dit bestaat naast traditionele weringmiddelen als vogelpinnen ook uit maatwerkoplossingen speciaal voor uw pand of project. Volledig gifvrij en milieuvriendelijk. Esthetisch verantwoord en bovenal effectief.

Tips voor het verwijderen van duivenuitwerpselen op het balkon

Wanneer de vogels verjaagd zijn, blijft de vervuiling meestal achter op het balkon of terras: nestmateriaal, veren, parasieten of poep. We geven u een paar tips om die effectief te verwijderen.

 • Veiligheid - Draag rubberen handschoenen en mondmasker bij het verwijderen van nestmateriaal of duivenuitwerpselen, want de uitwerpselen die worden opgerakeld bevatten schimmels en bacteriën die een gezondheidsrisico kunnen vormen. Daarnaast is het niet goed de ammoniakgeur in te ademen.
 • Verwijder de achtergebleven nesten en maak het oppervlak schoon met desinfectiemiddel of azijn en water. Werp het afval meteen in een afgesloten bak of zak zodat ander ongedierte er niet meer uit kan.
 • Gooi heet water op de duivenuitwerpselen op je balkon.
 • Maak de verweekte duivenuitwerpselen van het balkon los met een spatel.
 • Spoelen en afvegen - Spoel de losgemaakte duivenpoep weg met water en veeg het water weg.
 • Giet azijn op het balkon en trek de azijn van het balkon.
 • Gooi tot slot weer water op het balkon en trek het eraf.

Anticimex professionele vogel- en duivenwering op maat

 • De kosten die regelmatig gemaakt worden voor het schoonmaken overschrijden de totale uitgaven voor een adequaat vogelweringsysteem.
 • Wij verhinderen dat vogels zoals duiven of mussen zich nestelen en dat ze het gebouw binnendringen via openingen in de gevel. Hierdoor wordt de schade en het gezondheidsrisico van de vogels geëlimineerd.
 • Onze doeltreffende systemen om vogels te verjagen en te weren, worden afgestemd op de specifieke situatie van elk gebouw: huis, object, molen, boot, beschermd erfgoed...
 • De optimale combinatie van verschillende technische anti-vogelcomponenten bereikt het gewenste effect door rekening te houden met het gedrag van de dieren. Tegelijkertijd wordt de omgeving niet visueel beperkt.

Kies land

  Bel nu 088 548 6660