muizenziekte

Muizenziekte

Een muizenplaag in uw bedrijf heeft vervelende gevolgen. Muizen zorgen voor overlast, verlies van klanten en financiële schade. Daarnaast brengen ze ook gezondheidsrisico's met zich mee. Muizen zijn dragers van virussen en bacteriën en kunnen zo muizenziektes overbrengen op klanten en personeel.

Een besmetting door een muizenplaag in uw bedrijf heeft een zeer negatieve impact op uw reputatie en kan voorkomen worden met professionele ongediertebeheersing. Bij Anticimex zijn we gespecialiseerd in preventieve plaagdierbeheersing, waardoor we dit soort vervelende situaties voorkomen en uw bedrijf beschermen tegen schade.

Hoe dragen muizen ziektes over?

Door direct contact met muizen of hun uitwerpselen kunnen mensen besmet worden. Tref daarom voorzorgsmaatregelen als u de uitwerpselen en urine van muizen opruimt. U kunt ook besmet raken met een van de muizenziekten door de besmette lucht in te ademen of het eten van besmet voedsel. Ook dode muizen kunnen nog zorgen voor een besmetting. Zorg daarom altijd dat u uzelf beschermt wanneer u een dode muis opruimt.

Symptomen van een muizenziekte

Als u muizen in uw bedrijf heeft, is het belangrijk om direct in actie te komen. Het kan voorkomen dat u de tekenen van muizen pas herkent, nadat besmetting heeft plaatsgevonden. De symptomen van muizenziektes kunnen per persoon verschillen. Veelvoorkomende symptomen zijn:

  • Hoge koorts;
  • Hoesten;
  • Misselijkheid of overgeven;
  • Buikpijn of buikkrampen;
  • Hoofdpijn;
  • Spier- of gewrichtspijn;
  • Uitslag op de huid;
  • Pijn op de borst, buik of zij.

Als u muizen in uw bedrijf heeft en personeel of klanten met zulke klachten bij u komen, verwijs ze dan altijd door naar de huisarts.

Muizenziekte voorkomen

Als het gaat om het beschermen van de reputatie van uw bedrijf is voorkomen beter dan genezen. Reputatieschade is lastig te herstellen en als uw bedrijf het vertrouwen van de klant eenmaal is verloren, kost het veel geld, tijd en moeite om dit vertrouwen te herstellen. 

Bij Anticimex geloven we in het belang van preventie. Muizen voorkomen is vele malen makkelijker, goedkoper en efficiënter dan muizen bestrijden. Anticimex helpt uw bedrijf te beschermen tegen schade en risico’s van muizen(ziekten).

De werkwijze van Anticimex tegen muizenziekte

Een besmetting van muizenziektes in uw bedrijf moet natuurlijk voorkomen worden. De unieke werkwijze van Anticimex helpt in eerste instantie om problemen te voorkomen. Is het te laat voor preventie? Ook dan zorgt Anticimex voor een snelle, effectieve en discrete oplossing. Hoe we uw bedrijf beschermen tegen muizen?

Stap 1: Analyse

We doen een grondige analyse en inspectie van uw locatie. Zo krijgen we een compleet beeld van eventuele risico’s en kunnen we u adviseren over de beste strategie om overlast van muizen te voorkomen.

Stap 2: Wering

Anticimex werkt volgens Integrated Pest Management. Aan de hand van deze richtlijnen adviseren we u over de meest optimale aanpak voor het weren van muizen. Onze specialisten hebben daarnaast uitgebreide kennis en ervaring met het bestrijden en voorkomen van muizen, zij weten precies hoe ze uw bedrijf moeten beschermen.

Stap 3: Installatie

Met uw akkoord gaan we aan de slag met het installeren van de weringssystemen. Ons Anticimex Smart systeem detecteert muizen en schakelt ze direct uit. Dit systeem is 24/7 actief en rapporteert alle activiteit aan ons datacenter, zo hebben muizen geen schijn van kans in uw bedrijf.

Stap 4: Service

Na het installeren van de systemen zult u ons nog regelmatig zien voor inspecties, analyses en controles. Aan de hand van de resultaten van deze controles optimaliseren we de ongediertebeheersing waar nodig. Natuurlijk houden we u altijd op de hoogte van de situatie.

Muizenziekte voorkomen in uw sector

Een muizenplaag kan voorkomen in diverse sectoren, voor ongediertebestrijders is het belangrijk om de aanpak voor het bestrijden en voorkomen aan te passen aan de specifieke sector. Bij Anticimex hebben we ervaring met het voorkomen en bestrijden van muizen in deze sectoren, waardoor we een efficiënt en effectief plan van aanpak kunnen opstellen. Uiteraard volgens HACCP normering en in overeenstemming met NVWA-vereisten. Zo bent u snel en discreet van uw muizenprobleem af, zonder dat uw klanten hier overlast van ervaren.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660