verdelgen van ratten

Verdelgen van ratten

De risico’s van rattenplaag

Ratten zijn onwelkome gasten in bedrijven, steden en gemeentes. Ze zorgen voor een onaangenaam en onveilig gevoel. Daarnaast zijn ratten ook dragers van ziektes, bacteriën en virussen die ze kunnen overbrengen op mensen en andere dieren. Ratten kunnen uw producten beschadigen, uw voorraad aantasten en uw klanten wegjagen. Zo zorgen ratten voor enorme financiële en materiële schade. Een rattenplaag heeft daarnaast een zeer negatieve invloed op uw reputatie en kan zorgen voor onherstelbare imagoschade. Tot slot kunnen ratten met hun geknaag zorgen voor gevaarlijke situaties zoals brand en kortsluiting.

Een rattenkoppel zorgt voor meer dan 1.000 nakomelingen. Grijp daarom gelijk in bij de eerste tekenen van een rattenplaag en laat het verdelgen van ratten aan een professionele ongediertebestrijder over.

Meer over de risico's van een rattenplaag

Een rattenplaag herkennen

Ratten zijn cultuurvolgers: ze verblijven graag in de buurt van mensen. Ze verschuilen zich in plafonds, opslagruimtes en kelders. Ratten zijn voornamelijk 's nachts actief, waardoor hun aanwezigheid vaak pas laat wordt opgemerkt. Het is belangrijk om alert te zijn op de tekenen van ratten, zodat u snel kunt ingrijpen voordat de rattenplaag uit de hand loopt. Zo herkent u ratten:

  • Uitwerpselen: rattenkeutels zijn bruingrijs van kleur, 2 centimeter lang en een halve centimeter dik.
  • Knaagschade: de tanden van ratten blijven groeien, om de tanden kort en scherp te houden knagen ratten aan kabels, hout, kunststof en zelfs beton.
  • Smeersporen: op de plekken waar ratten vaak langslopen ontstaat een bruin tot zwart loopspoor.
  • Geuroverlast: ratten laten een indringende, ammoniakachtige geur achter door middel van urine.
  • Geluidshinder: u kunt een krabbelend geluid horen van de ratten langs muren en plafonds.
  • Gescheurd materiaal: ratten gebruiken isolatiemateriaal, karton, papier en textiel om een nest te maken.

Heeft u deze tekenen gezien in uw pand? Grijp dan direct in! Ratten planten zich ontzettend snel voort en als u niets doet zal de plaag en de overlast alleen maar erger worden. Anticimex helpt snel, effectief en discreet ratten verdelgen.

Verdelgen van ratten met Anticimex

Vrij van ratten in vier stappen

Heeft u ratten in uw bedrijf? Schakel dan direct een professionele rattenverdelger in. Anticimex helpt bedrijven, gemeentes en steden bij het verdelgen van ratten. Onze innovatieve en effectieve aanpak helpt ratten snel en discreet verdelgen én zorgt ook dat ze niet meer terugkomen in de toekomst. Onze bewezen methode voor het verdelgen van ratten bestaat uit vier stappen:

Stap 1: Onderzoek

We beginnen met een grondige inspectie van uw pand en de omgeving. Dit doen we om te achterhalen hoe de rat uw pand is binnengekomen, wat voor soort rat het is en wat de omvang is van de rattenplaag. We kijken ook naar de mogelijke schuilplekken en toegangswegen.

Stap 2: Regelgeving en normen

Bedrijven hebben te maken met diverse regels en normeringen op het gebied van ongediertebeheersing, zoals een HACCP-ongediertepreventieplan. Anticimex is op de hoogte van deze richtlijnen, regels en normeringen en helpt u bij het behalen van de benodigde certificeringen.

Stap 3: Bepalen van de bestrijdingsmethode

Bij Anticimex passen we onze aanpak altijd aan naar de specifieke situatie van de klant. Aan de hand van de inspectie hebben we een goed beeld van de situatie en hierop passen we onze aanpak aan voor optimale efficiëntie en effectiviteit. Zo lossen we uw rattenprobleem op, zonder dat uw bedrijf, uw klanten en uw personeel daaronder hoeven te leiden.

Stap 4: Ratten verdelgen en ratten voorkomen

Het verdelgen van ratten is slechts een deel van de oplossing. Het tweede deel is het voorkomen van toekomstige problemen. Bij Anticimex geloven we dat preventie een kritiek onderdeel is van het bestrijden van plaagdieren. Voorkomen is niet alleen beter dan genezen – het is goedkoper, veiliger en simpelweg noodzakelijk.

Verdelgen van ratten in uw sector

Ratten komen vrijwel in elke sector voor. Het is belangrijk dat een rattenverdelger een ongediertebestrijdingsplan opstelt voor uw specifieke situatie. Bij Anticimex hebben we ervaring in diverse sectoren. Aan de hand van deze ervaring stellen we een effectief plan van aanpak op voor het verdelgen van ratten. We houden hierbij uiteraard rekening met HACCP-normeringen en NVWA-vereisten. Zo lossen wij het rattenprobleem snel en discreet op, zonder dat uw bedrijf, uw klanten of uw personeel daaronder hoeven te leiden.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660