vogelsoorten in Nederland

Vogelsoorten in Nederland

Kunnen meeuwen op duiven jagen?

Meeuwen zijn allesetende vogels die kunnen jagen op kleine zoogdieren en vogels. Af en toe kunnen ze ook op duiven jagen. Hoewel ze meestal naast elkaar leven in dezelfde stedelijke gebieden, hebben duiven de neiging om uit de buurt van meeuwen te blijven om gevaar te vermijden.

Zeemeeuwen worden vooral agressief als ze om voedsel concurreren of als ze het gevoel hebben dat hun nest of kroost wordt bedreigd.

Overeenkomsten tussen duiven en meeuwen

Duiven en meeuwen hebben een ongelooflijk aanpassingsvermogen aan stedelijke gebieden getoond en hebben hun dieet en gedrag dienovereenkomstig aangepast. Beide soorten zijn sociale vogels die vaak in grote groepen of zwermen leven.

Ze worden beschouwd als ongedierte omdat ze overlast veroorzaken voor mensen en bepaalde ziektes kunnen overbrengen. Beide soorten kunnen eigendommen beschadigen en onhygiënische omstandigheden creëren.

Doe-het-zelf tips om duiven en meeuwen weg te houden

Duiven en meeuwen zijn hardnekkige vogels die zich goed kunnen aanpassen en een combinatie van afschrikmethoden is vaak effectiever dan één enkele aanpak. Enkele tips zijn:

  • Sluit alle openingen of kieren af waar duiven kunnen schuilen
  • Alle vuilnisbakken goed afsluiten
  • Vogelvoeders verwijderen
  • Reflecterende voorwerpen zoals aluminiumfolie, cd's of reflecterende tape ophangen in de buurt van plaatsen waar duiven vaak komen

Kies land

    Bel nu 088 548 6660